Anlık Bildirim

Microsoft affetmedi: Forza Horizon 6'nın sızan korsan sürümünü oynayanlara 8.000 yıl ban!

Microsoft ve Playground Games, Forza Horizon 6 oyununun internete sızdırılan korsan sürümünü resmi çıkış tarihinden önce oynayan kullanıcılara karşı ağır yaptırımlar uygulamaya başladı.

Forza Horizon 6'nın sızan korsan sürümünü açanlara 8.000 yıl ban Tam Boyutta Gör
Oyun dünyasının merakla beklediği Forza Horizon 6, talihsiz bir hata sonucu resmi çıkış tarihinden önce internete sızdırılmıştı. Microsoft'un Steam üzerinde yanlışlıkla oyunun 155 GB'lık tam sürümünü halka açık şekilde yayınlamasıyla başlayan süreç, geliştirici ekip Playground Games'in çok sert müdahalesiyle sonuçlandı.

Microsoft ve Playground Games, Forza Horizon 6'nın resmi çıkış tarihinden önce internete sızdırılan sürümünü çalıştıran oyunculara karşı oldukça sert önlemler almaya başladı. Aktarılan bilgilere göre oyuna erkenden ve illegal yollarla erişmeye çalışan binlerce kullanıcı, oyun dünyasında eşine az rastlanır ağır yaptırımlarla karşı karşıya kaldı.

Forza Horizon 6'nın sızan korsan sürümünü açanlara 8.000 yıl ban Tam Boyutta Gör

Hesap değil, donanım yasaklanıyor

Yaptırımları standart yasaklamalardan ayıran en önemli özellik, ban işleminin sadece kullanıcı hesaplarıyla sınırlı kalmaması. Şirket "HWID ban" (donanım kimliği yasaklaması) yöntemine başvurarak, oyunun çalıştırıldığı cihazın özel donanım numaralarını sisteme kaydediyor. Yani kullanıcı yeni bir hesap açsa, oyunun lisanslı sürümünü satın alsa hatta bilgisayarına sıfırdan Windows kursa bile aynı sistem üzerinden oyuna giriş yapması imkansız hale geliyor.

Sistemde verilen cezaların bitiş tarihi resmi olarak 31 Aralık 9999 olarak görünmekte. Bu süre yaklaşık 69.9 milyon saatlik bir kısıtlamaya, ya da bir başka deyişle neredeyse 8.000 yıla tekabül ettiği için pratikte "ömür boyu men" niteliği taşıyor. Uygulanan bu kitlesel yasaklamalar, oyunun lansmanına günler kala gerçekleşti. Forza Horizon 6 normal şartlarda 19 Mayıs tarihinde PC ve Xbox Series X/S platformları için çıkış yapacak. Ayrıca oyunun ilerleyen dönemde PlayStation 5 için de yayınlanması bekleniyor.

Kaynakça https://wccftech.com/microsoft-drops-hammer-forza-horizon-6-leakers-hardware-ban/ https://www.pcgamer.com/games/racing/forza-horizon-6-leaks-early-developer-responds-by-banning-the-ips-of-anyone-playing-it-for-just-under-8-thousand-years/ Bu haberi ve diğer DH içeriklerini, gelişmiş mobil uygulamamızı kullanarak görüntüleyin: DH App Gallery Uygulamasını İndir DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
36 Kişi Okuyor (1 Üye, 35 Misafir) 12 Masaüstü 24 Mobil
Deswaaa okuyor
GENEL İSTATİSTİKLER
9267 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, Oyun ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim