Anlık Bildirim

Microsoft; Android pazarının yüzde 70'inden lisans geliri elde ediyor


Açık kaynak olarak dağıtılan ve Google'ın reklam gösterimlerinden gelir elde edebildiği Android işletim sistemli cihazlardan en önemli geliri Microsoft firması elde ediyor.

Elinde bulundurduğu bazı patentler nedeniyle Android cihaz üreticilerini lisans bedeli ödemeye zorlayan Microsoft; LG, Samsung, Compal, Amazon, Velocity Micro gibi 15'e yakın firmayı anlaşma masasına getirdi. Android pazarının yüzde 70'ine yakın kısmından lisans geliri elde eden Microsoft, şimdi bu rakamı da geride bıraktı.

Microsoft tarafından yapılan açıklamaya göre Aluratek ve Coby Electronics adlı iki tablet üreticisi daha lisans bedeli anlaşması için masaya oturdu. Ancak bedel miktarı açıklanmadı.

Microsoft, elindeki patentler nedeniyle hiçbir Android ve Chrome OS üreticisinin kendisine bedel ödemeden piyasaya cihaz süremeyeceğini belirtiyor.

Bu sayede yılda 500 milyon dolar civarında gelir elde etmesi beklenen Microsoft'un Windows Phone cihazlarından kazandığından bile daha fazla gelir elde edeceği ifade ediliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2933 kez okundu.
13 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Cep İşletim Sistemleri, uygulama haber ve
2 etiket daha Android microsoft
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim