Anlık Bildirim

Microsoft, Bing haritalarına Nokia markasını ekliyor


Microsoft'un Nokia ile yaptığı sürpriz ortaklık sonrasında ilk Windows Phone yüklü Nokia cihazlarını geçtiğimiz yıl piyasada görmüştük. Bu yıl da pek çok yeni Windows Phone Nokia modeli piyasada olacak. Ancak Microsoft tarafında da bazı hizmetlerin Nokia ile birleşmesi söz konusu.

CES fuarı esnasında bir siteye açıklama yapan Nokia CEO'su Stephen Elop, Microsoft ile olan anlaşma gereği Bing harita servisinde bundan böyle Nokia markasının da görüneceğini belirtti. Sadece Bing haritaları değil harita hizmetini temel alan tüm Microsoft uygulamaları da Nokia markasını kullanacak. 

Bunun anlamı Bing harita hizmetinin ortak firmaları da yakın zamanda Nokia markasını ürünlerinde görecek. Örneğin RIM kısa süre önce Bing harita hizmetini işletim sistemi seviyesinde platforma entegre ettiklerini duyurmuştu. Akıllı telefon segmentinde Nokia'nın rakibi olan BlackBerry cihazlarında da Bing-Nokia markası harita uygulamasında görülmeye başlanacak. 

Elop harita hizmetinin geliştirilmesi konusunda Microsoft'a yardım ettiklerini, Bing harita servisine Nokia markasının eklenmesinin sebebinin ortaklığın sadece Microsoft tarafında doğru gitmesini engellemek ve iki firma arasında dengeyi sağlamak olduğunu ifade etti.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim