Anlık Bildirim

"Microsoft gelecek yıl Windows Phone 8 ve Windows 8 uygulama mağazalarını birleştirecek"

'Microsoft gelecek yıl Windows Phone 8 ve Windows 8 uygulama mağazalarını birleştirecek'

Microsoft'un Windows Phone mobil işletim sistemi ve Windows 8 işletim sisteminin uygulama mağazalarını tek bir çatı altında birleştireceği, yılın başlarından bu yana gündemde olan bir söylenti. Ancak bu hafta firmanın çalışmaları başlattığına dair güçlü iddialar gelmeye başladı.

Güvenilir kaynaklardan aktarılan bilgilere göre Microsoft'un işletim sistemi grubu şefi Terry Myerson, binlerce çalışanın biraraya geldiği kapalı bir toplantıda ortak uygulama mağazası hakkında yeni detaylar paylaştı.

Microsoft, çatı uygulama mağazasını Windows Phone 8 ve Windows 8 işletim sisteminin sonraki sürümlerinde hayata geçirmeyi planlıyor. Sonraki sürümden kasıt ise tahminlere göre Windows Phone 8.1 ve özel bir Windows 8.1 güncellemesi. 

Windows Phone 8 işletim sisteminin bu yıl ki GDR3 güncellemesi sonrasında gelecek yıl Windows Phone 8.1 büyük güncellemesi yayınlanacak. Windows 8 ise 17 Ekim itibariyle 8.1 sürümüne güncelleniyor. Sonrasında ise özel bir güncelleme daha gelecek. Her iki güncellemenin bahar 2014 itibariyle yayınlanması ve aynı dönemde çatı uygulama mağazasının da faaliyete geçmesi bekleniyor.

Çatı mağazasının sistemlere nasıl entegre edileceği şimdilik belirsiz. Windows Phone uygulamalarının Windows üzerinde çalışıp çalışmayacağı da bilinmiyor. Ancak Apple'ın stratejisi gibi tablet uygulamalarının akıllı telefonlarda çalışmaması ancak akıllı telefon uygulamalarının ölçeklendirilerek tabletlerde çalışması şeklinde bir yöntemin benimsenebileceği dile getiriliyor. Microsoft'un yeni stratejisi ile ilgili detaylı bilgilerin yıl sonlarında internete sızması bekleniyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1259 kez okundu.
14 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar, uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim