Anlık Bildirim

Microsoft hasta kayıtlarını tutan HealthVault hizmetini kapatıyor

Microsoft sağlık sektöründe geleceği değiştirme hedefine geçmişteki uygulamalarını ve hizmetlerini kapatarak ilerlemeye devam ediyor. Firmanın son kurbanı bir sağlık veri deposu oldu.
Sağlık sektöründe çok büyük hedefleri olan Microsoft, Walgreens ile bu yılın başlarında bir ortaklığa giderek “sağlık hizmetini dönüştürme” fikrine sahip. Bu ortaklıkla birlikte eski ürünlerini endüstriden çekmeye başlayan Microsoft’un son kurbanı da sağlık kayıtlarını tutan HealthVault oldu.
2009’da iki yıllık bir betanın ardından hizmete girmiş olan HealthVault, sağlık profesyonellerinin kişisel sağlık kayıtlarına ücretsiz erişimini sağlıyordu. ZDNet’e göre teknoloji devi kullanıcılara 20 Kasım’da hizmetin kullanımdan kaldırılacağı ve tüm verilerin yok edileceğini anlatan e-postalar göndermeye başladı.
 
Microsoft kullanıcılara bu tarihe kadar verilerini transfer etmesi için süre veriyor. Firma bunun için farklı sağlık verisi sağlayıcılarını öneriyor. Bunlar arasında özellikle Get Real Health yer alıyor.
İki yıl önce Microsoft, Band fitness giyilebilir ürününü gelecek planları olmasına rağmen kaldırmıştı. Bu yılın başlarında ise yine bir duyuruyla Health Dashboard’un da kapatılacağı belirtildi. Band fitness bilekliğinin tüm uygulamarı 31 Mayıs’ta geri çekilecek.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim