Anlık Bildirim

Morgan Stanley 2013 yılında Çin'de 40 milyon iPhone satılacağını tahmin ediyor


Apple'ın dünya çapında satışa sunduğu iPhone 4S modelinin en dikkat çekici hikayesi Çin'de yaşandı. Sınırlı sayıda gönderilen stok neticesinde geceden sıraya giren müşteriler iPhone 4S alamayınca Apple mağazasını yumurta yağmuruna tuttu ve görevlileri darp etti. Apple da can güvenliği olmadığı gerekçesiyle satışları durdurdu.

Sıkıntının kaynağı Apple'ın bu kadar büyük bir talep olacağını beklemiyor olmasıydı. Ancak bu olay gelecek için yükselişin de habercisi. Apple 2013 yılı için Çin'de büyük satış yapacağını düşünüyor.

Yatırım bankası Morgan Stanley, Apple'ın gelecek yıl China Telecom ve China Mobile operatörleri ile işbirliği yapacağını ve 40 milyon iPhone modeli satacağını tahmin ediyor. Bu yıl sadece China Unicom ile ortaklık olduğu için Apple 150 milyon üst seviye abonenin sadece yüzde 10'una ulaşabiliyor. Analistler 2013 yılında Apple'ın Çin'den hisse başına 10$ kazanç elde edeceğini düşünüyor.

Apple'ın yeni iPhone modelini China Mobile'ın 4G TD-LTE iletişim ağı ile uyumlu hale getireceği de söyleniyor. Sonbahar döneminde tanıtılacak yeni iPhone modeli 2013 başlarında da Çin pazarına giriş yapacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim