Anlık Bildirim

Mozilla : Firefox OS'nin Android'e alternatif olmasını hedefliyoruz

Mozilla : Firefox OS'nin Android'e alternatif olmasını hedefliyoruz

 Mozilla'nın mobil cihaz pazarına yeni bir soluk getirmek amacıyla geliştirdiği Firefox OS, önümüzdeki aylarda raflara çıkmaya başlayacak. İlk etapta gelişmekte olan ülke pazarlarını hedefleyen ve büyük bir iddiası olmayan platform, Android'e alternatif olmayı amaçlıyor.

Mozilla başkan yardımcısı Miranda Chuang; ZTE, LG, Huawei, Sony gibi devlerin kendi markaları altında Firefox OS cihazları satacağını, kendi markalarını taşıyan cihazların şimdilik rekabet edemeyeceklerini düşündükleri için bu yola başvurmayacaklarını belirtti.

Chuang, Android ortaklarının geri planda bir endişe taşıdıklarını ve bunun da Google'ın gelecekte platform ile ilgili kökten değişiklik yapma ihtimalinden kaynaklandığını dile getirdi. Motorola'nın satın alınması sonrasında üreticilerin Firefox'a ciddi bir ilgi gösterdiklerini ifade eden Chuang, bunun sebebini de üreticilerin alternatif arayışı içinde olmasına bağladı.

Chuang ayrıca Firefox için uygulama geliştirenlerin HTML5 gibi tüm platformlarla uyumlu olan bir standarttan faydalanacaklarını da sözlerine ekledi.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1573 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Cep İşletim Sistemleri, uygulama haber ve
2 etiket daha firefox os Mozilla
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim