Anlık Bildirim

Müzik grubu Redd'in yeni klibi iPhone X ile çekildi

Akıllı telefonların sahip olduğu yeni nesil kamera donanımları, farklı olanaklara zemin hazırlıyor. Son dönemde duyduğumuz "telefonla çekilen müzik klibi" akımına yerli grup Redd de katıldı.
Akıllı telefonlardaki kamera dönüşümü yepyeni olanaklara zemin hazırlıyor. Bu gelişimin etkisiyle son dönemde, daha önce hiç olmadığı kadar çok "akıllı telefonla çekilen klip, kısa film..." gibi haberlere tanık alıyoruz. Farklı ülkelerde, farklı markaların değişik sanatçılarla denediği bu akımın son temsilcisi, ülkemizin sevilen gruplarından Redd oldu.

Hem çaldı hem yönetti 

Alternatif müzik grubu Redd'in son albümündeki "Kanıyorduk" şarkısına çekilen klibin yönetmenliğini, aynı zamanda grubun gitaristi olan ve diğer kliplerine de imza atan Güneş Duru üstlendi. Kamera olarak iPhone X'un kullanıldığı müzik klibinde yardımcı donanım olaraksa  DJI Osmo gimbal ve kamerayı ince ayar seviyesinde daha iyi yönetebilmek için FiLMiC Pro uygulaması kullanıldı.
Bu özelliği itibariyle "Kanıyorduk" klibi ülkemizde tamamı iPhone X ile çekilen ilk müzik klibi oldu. Herhangi bir özel prodüksiyon ekipmanı ya da ışık desteği kullanılmadan kayda alınan klip Kapadokya, Isparta, Kıbrıs ve Lviv gibi farklı coğrafyalarda çekildi. "Kanıyorduk" klibinin pazartesi gününe kadar Apple Music platformuna özel olacağı ve ardından tüm platformlara açılacağı bildirildi.

iPhone X'un kamera mimarisini hatırlayalım 

Apple'ın geçen yıl piyasaya sürdüğü iPhone X, 12MP çözünürlüğünde çift arka kamera sistemine sahip.  Geniş açılı ana kamera 1/3-inç boyutunda sensörden güç alırken, bu sensör 1.22 mikron büyüklüğünde piksellerden oluşuyor. Diyaframı f/1.8 olan ve açıklığı 28mm'ye denk gelen kamera optik görüntü sabitleme ve faz algılamalı netleme gibi özelliklerle destekleniyor. 
Aynı şekilde 12MP çözünürlüğündeki ikinci kamera ise telefoto görevini üstleniyor. 1/3.4-inç boyutunda sensör ve 1 mikron büyüklüğünde piksellere ev sahipliği yapan kamera 2x optik yakınlaştırma gerçekleştiriyor ve ana kamera gibi OIS yani optik görüntü sabitleme teknolojisinden istifade ediyor.  4K çözünürlüğünde 60fps video kaydı yapabilen iPhone X, aynı zamanda 1080p'de 240 fps'ye kadar video çekebiliyor. 
Selfie kamerası olarak görev yapan ön kamera ise 7MP çözünürlüğünde. 1080p'de 30fps video çekebilen bu kamera f/2.2 diyafram ile geliyor.  Apple'ın kamera mimarisi aynı zamanda makine öğrenme teknolojisinden de istifade ediyor. Bokeh konusunda iddialı kamera paketi, stüdyo ışıklandırması gibi farklı senaryolara da olanak tanıyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6862 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone x, klip ve
3 etiket daha müzik klibi redd Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim