Anlık Bildirim

N9, Alien Dalvik ile Android uygulamalarına destek veriyor

Nokia'nın bu hafta başında tanıttığı N9, kullanıma fırsatı yakalayanların yorumlarına göre firmanın son dönemdeki en başarılı cihazı. Fakat bu pozitif yorumlara rağmen, birçok teknoloji severin aklındaki sorulardan ilki MeeGo'nun rakipleri Android ve iOS gibi geniş bir uygulama desteği sunup sunamayacağı. Nokia, Windows Phone'a geçiş sürecinden sonra MeeGo'a desteğini sürdürür mü bilinmez; ancak destek olsun ya da olmasın N9, binlerce uygulamaya şimdiden destek veriyor.

Myriad'ın bu yılın başında tanıttığı Dalvik sanal makinesinin MeeGo platformundaki karşılığı Alien Dalvik ile N9, donanımsal gücünün yettiği ölçüde Android için hazırlanmış uygulamalara destek sunuyor. Alien Dalvik, Android uygulamalarını tıpkı MeeGo'nun uygulamalarıymış gibi çalıştırabilmesine rağmen; telefonun performansında biraz gerileme olabileceği konuşuluyor.

Myriad, Alien Dalvik'in yılın ilerleyen dönemlerinde ticari olarak yayınlamayı hedeflerken;Myriad'ın Alien Dalvik'i gibi, RIM'de bu yılın sonuna doğru Playbook üzerinden Android uygulamalarına benzer şekilde destek verecek.



Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14452 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Android
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim