Anlık Bildirim

Netflix arayüzünü zihin gücüyle kontrol edebilen kafa bandı geliştirildi

Netflix mühendisleri tarafından geliştirilen MindFlix isimli kafa bandı, kullanıcıların popüler yayın akışı platformunun arayüzünü zihin gücüyle kumanda edebilmesini sağlıyor.
Netflix'te gezinmek için uzaktan kumanda kullanmak tarih olabilir. Zira şirket zihin kontrolü gibi sıradışı bir çözüm üzerinde çalışmaya başladı. Netflix'in periyodik olarak gerçekleştirdiği ve çalışanların çılgın fikirler sunduğu "hack günleri" (hack days) kapsamında yeni bir proje ortaya çıktı.
Netflix'in son "hack gününde" ortaya çıkan en iyi proje, zihin gücüyle Netflix'te gezinmenize yardımcı olan bir kafa bandıydı. MindFlix olarak adlandırılan bu kafa bandı ile arayüzde gezinmek için kafanızı yana doğru hareket ettirmeniz yetiyor. Belirli bir Netflix yayınına gelip oynatılmasını düşündüğünüzde ise video çalışmaya başlıyor.
Netflix'in hackerları, Muse tarafından üretilmiş ve genellikle meditasyon için kullanılan beyin okuyan kafa bandını kişiselleştirerek bu sihirli numarayı elde etmiş durumdalar. Açık olmak gerekirse kafa bandı düşüncelerinizi gerçekten okumuyor, sadece beyin aktivitesini algılıyor ve geribildirim kullanarak önceden belirlenmiş eylemleri kontrol edebiliyor. Netflix mühendisleri tarafından yayınlanan videoyu izleyerek MindFlix'in nasıl çalıştığını görebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3518 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
netflix, mindflix ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim