Anlık Bildirim

Nexus 9 tablet modeli 15 Ekim tarihinde tanıtılabilir

Nexus 9 tablet modeli 15 Ekim tarihinde tanıtılabilir

Google'ın bu yıl ki Nexus tabletinin eski ortağı HTC tarafından üretileceği kısa süre önce firma yetkilileri tarafından da doğrulanmıştı. Ancak henüz netleşmeyen lansman tarihi ile ilgili bilgiler gelmeye devam ediyor. 

Firmaya yakın kaynaklardan elde edilen bilgilere göre Nexus 9 modeli 15 Ekim itibariyle resmiyet kazanacak ve 3 Kasım itibariyle de satışa sunulacak. Modelin fiyatının 399$ olarak belirlendiği ifade ediliyor. 

Android tarafında en güçlü tablet olması beklenen Nexus 9'da Nvidia'nın 64-bitlik çift özelleştirilmiş çekirdekli Tegra K1 yongaseti kullanılacak. Tegra K1 halen benchmark skorlarında liderliği elden bırakmıyor. Nexus 9'un 64-bit desteği sunan Android L ile piyasaya çıkacağı düşünüldüğünde uzun bir süre ekosistemin hakim unsuru olarak kalacağı tahmin edilebilir. 

8.9 inçlik 2560x1600 piksel çözünürlüğe sahip bir ekran sunacağı belirtilen modelde 3GB RAM yer alacak. Bunun dışında modelde hangi donanımın kullanılacağı şimdilik bilinmiyor. Fiyat itibariyle Google bu kez yeni Nexus tabletini üst seviye sınıfta konumlandırmak istiyor. 

Nexus 9 ile ilgili diğer bir bilgi ise önceki yıllarda olduğu gibi sadece Google Play üzerinden değil diğer perakende zincirileri üzerinden de satışa sunulacağı yönünde. Bu sayede tablet ilk aylarında geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olacak.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1136 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar, htc ve nexus
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim