Anlık Bildirim

Nexus cihazları için Mayıs ayı güvenlik güncellemesi yayınlandı

Nexus cihazları için her ayın başında yayınlanan ve irili ufaklı sistem düzeltmeleri içeren güncellemelerin Mayıs versiyonu yayınlandı. Detayları haberimizde bulabilirsiniz...
Google'ın bir süredir Nexus cihazları için aylık olarak yayınladığı güvenlik güncellemesinin Mayıs ayı sürümü yayınlandı. Her ayın ilk pazartesi gününde yayınlanan güncelleme ile Google, işletim sisteminin irili ufaklı açıklarını kapatıyor. Güncellemenin yanında güvenlik bülteni de yayınlayan firma yeni sürümde düzeltilen açıkları da burada sıralıyor.
Daha önceki listelerde kullandığı Nexus güvenlik bülteni başlığı yerine Android güvenlik bülteni deyimini kullanan firma böylelikle yeni sürümdeki açıkların sadece Nexus cihazlarını değil öncekiler gibi bütün cihazları etkilediğini göstermek istemiş. Güvenlik açıklarını derecelemek için kullandığı kriter açıklamalarını düzenleyen firma böylelikle açıkların gerçek kullanım senaryosunda ne gibi etkiler yaratabileceğini daha net ortaya koymuş. Yeni tanımlamalar altında toplamda 6 kritik açığı kapatan güncelleme 12 yüksek, 6 orta ve 1 düşük seviyede açığa çözüm oluyor.
Bunların yanında geçtiğimiz aydan farklı olarak Samsung üretimi Nexus 10 tablete verilmeyen güncelleme cihazın resmi olarak güncelleme desteğinin sona erdiğini işaret ediyor olabilir. Daha önceki açıklamasında Nexus cihazlarına 3 yıl yada Play Store satışının sona ermesinden sonra 18 ay destek sözünü veren Google'ın Ekim 2014'de Play Store'dan kaldırılan cihazla ilgili sözünü tuttuğunu söyleyebiliriz.
Güncelleme bültenine buradan erişebileceğiniz ve buradan indiribileceğiniz Nexus cihazları için Mayıs 2016 sürümlerinin yapı numaraları ise şu şekilde:
  • MXC89F - Pixel C
  • MTC19T - Nexus 6P ve 5X
  • MMB30G - Nexus 6
  • MOB30G - Nexus Player ve Nexus 9 Wi-Fi & LTE
  • MOB30H - Nexus 5
  • MOB30I - Nexus 6
  • MOB30J - Nexus 7 (2013) Wi-Fi & Mobile
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim