Global Saadet Zinciri Uyarısı
Geçtiğimiz haftalarda Ankara Ticaret Odası tarafından gerçekleştirilen 3. Marka Festivali'nde Bitcoin'i değerlendiren Nihat Zeybekçi, Bitcoin'in alt bir zemini olmadığını ve global bir saadet zinciri olduğunu belirtmişti. Denizli'de yaptığı açıklamasında da bu ifadelerini yineleyen Zeybekçi, "Dünyada kripto paralar, para niyetiyle kullanılan değerler, baktığımız zaman tekraren söylüyorum, bir zamanlar Türkiye'de saadet zincirleri vardı. Herkes birbirini dolandırarak en son birileri mutlu oluyordu ama çok üzülen insan oluyordu. (Bitcoin) Bu zaman zaman ortaya çıkan bizim şahit olduğumuz saadet zincirlerinin benzeridir. Bunun global saadet zinciri olma ihtimali yüksektir." açıklamasını yaptı.
İlginizi Çekebilir
Vatandaşların bu konuda mağdur olmaması için konuyu yakından takip ettiklerini vurgulayan Zeybekçi, "Vatandaşlarımız uzak dursunlar, maceraya fazla hevesli olmasınlar. Ülkeye veya ekonomiye ait para değil. Bu sadece bir yazılım ortamında, koordine edilmiş şifrelerle güç bulan sanal para birimi olduğu iddia edilen varlık.'' diyerek vatandaşları bir kez daha uyardı.
Yasal Düzenleme Olmayacak
Bitcoin üzerindeki her türlü değerin sanal olduğunu da ekleyen Nihat Zeybekçi, ''Bununla ilgili bir yasal düzenleme olmayacak.'' ifadesini kullandı. Ülkemizde, dünya genelinde olduğu gibi, Bitcoin ve diğer kripto paralar hakkında önemli bir yasal boşluk bulunuyor. Bu boşluğun yakın zamanda doldurulması beklenirken Zeybekçi'nin yaptığı açıklama, kripto para ticareti ile ilgili, yasal düzenleme eksikliğinden kaynaklanan soru işaretlerinin bir süre daha yanıtsız kalacağını işaret ediyor.
http://aa.com.tr/tr/politika/ekonomi-bakani-zeybekciden-bitcoin-aciklamasi/1018941 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


Yasal olarak Bitcoin'i tanıyan,vergilendiren devlet dünya çapında Bitcoin minerlarının ve dövizcilerinin odağında ciddi mali sorunlar yaşar.
Çin , devasal bütçesine rağmen toplumunda ciddi miktarda insan bitcoin alt yapısından tırlarca ekmek parası kazanmasına rağmen risk boyutunda toplum kendisine güvence amacıyla sığınmasın diye uyarı yaptı Bitcoin piyasasını alt üst etti.
Bitcoin'i resmi olarak tanımak demek sigorta,güvence vermek demek. Böyle bir güvenceyi kaldırabilecek ekonomik zaafiyeti hiçbir devlet vermez. Düşünsenize insanlar 30 bin dolardan aldığı a coini 10 bin dolara düştüğünde oluşacak olan krizin boyutu nasıl olur.
Bitcoin hiçbir zaman dünyanın para birimi olamaz zira merkez bankalarıyla benzer mantıkta üretim yapmıyor. Merkez bankaları piyasadaki çalışan, işveren, serbest para , dışardan gelen yatırım gibi kavramlara bakarak kaç senede ne kadar para basacağına karar verir. Piyasaya süreceği tarihleri belirler.
Bitcoin'de de bu sürekli zorlaşıp, daha az veren sistemle sağlanıyor işte bu gereksiz bir şekilde bitcoinin para birimi olmasından çok çok değerli bir yatırım aracı olmasını sağlıyor.
Düşünseniz Fed, sürekli olarak daha az döviz basma kararı alıyor. Ve nüfus,popülasyon arttıkça dolarlar azaldıkça da arttkça da yavaş yavaş düşürüyor basım oranını ve basım zamanını uzatıyor.
Bitcoin, 1 kişinin erkenden gittiğinde 10 dilim pasta yiyebileceği , 2 kişinin biraz sonra gittiğinde toplamda 6 dilim pasta yiyebilecekleri, geç giden 4 kişinin toplamda 3 dilim pasta yiyebilecekleri ters ekosistem.
Beyinler çift haneli olunca normal tabi..
Yasal düzenlemelerin yapılması zaten tek bir ülkenin yapmasıyla olamaz. Parayı tüm ülkeler kabul eder kullanırlar. Eğer görüş birliği olgunlaşmazsa bu yüzden savaş bile çıkabilir ülkeler arasında. Size bana konuşması kolay, bitcoin kullanımı da kolay ama hazırda kullanılan sisteme dahil olması kolay değil.
Diğer önemli konu devletin bitcoin'i "tanıması" diyeyim gerekmiyor. Bu teknoloji kullanılacaksa devlet neden bilmediği hakim olmadığı kripto parayı tanısın.
Kendi kripto parasını çıkarır bizde kullanırız.
Biz bitcoin kullanıyoruz ilgileniyoruz diye devletin de bizim gibi yaklaşmasını beklemeyin. Beklemeyin derken devlet kendi kararlarını vermelidir. İyi veya kötü devletin başındakiler yönetiyor ülkeyi.
Amerikada halka açık fonlara yatırım yapamıyorsunuz yasal engel var. Her ülke temkinli yaklaşıyor ve farklı açılardan da değerlendiriyorlar. Eğer dikkatli olunmazsa gerçekten büyük kayıplar yaşayabiliriz. Binlerce kripto para varken neden ısrarla bitcoin denildiğini de anlamak pek zor olmamalı. Para gönderip almayı kolaylaştıran teknolojik işleyiş maalesef yerini kısa yoldan zengin olma çabalarına devretmiştir.
Bizler bu ayrımı yapmadan bitcoin'in her alanda kullanılmasını beklersek hiç doğru yapmış olmayız. Sen alacaksın bir milyon, on milyon bitcoin sonra dünyaya yayılmasını bekleyeceksin sonradan alanlar seni zengin edecekler, devlet değil ben bile karşı çıkarım bu duruma. 20 bin dolar olduğunda TV ler reklam yapıyordu yazık günah kim bilir kaç kişi zarar etmiştir, sonra düştü tekrar yükseldi aynı seviyeye geldi sonra tekrar düştü %50 bir kayıp var, sen para kazanıyorsun peki kaybeden ne yapacak. Ben bilinçli yatırım yapıyorum sağdan soldan duyma bilgilerle değil ama sanki geleceğin para birimi bitcoin olacakmış gibi haberler yapılıyor. Para basma yetkisi devletin elinde değil kaldı ki kripto paralar için yasal düzenlemeler getirerek tanımaya çalışacak.
bugün 0.0001bitcoin nereye gittiğini bulabilirsin. karşılığı olmayan firavun dolarlarla insan kanı akitan kara paracilari bulamazsın.
ABD yine yaptı yapacağını; artık 'sanal' fonlar arasında değiş-tokuş yaparken 'dolar' bazında vergilendirme yapılacak.
Tüm fonlar, ABD dolarına kasnak olacak; bundan sonra havadan para kazanma bitmiştir.
'Dolar' kazanan vergi soruşturmasını yer, başka dövizlerde bu işlemleri yapanlar ise herşeyin merkezindeki 'dolarla' işlem yapmış gibi olacak. Sanal fonları kullanan herkes 'dolar' cinsinden döviz işlemine tabi tutulacağından ötürü tüm fonlar doların kuyruğuna takılıp gidecek. Zaten hedef de buydu, dolardan SPD'ye geçişe çanak tutmaktı.
Karşılıksız tedavüllerinizin artık tek adresi... - bildiniz: dolar. Üstelik herkes 'sanal fonların' bunun tam da aksini oluşturduğunu zannederken bu oldu-bitti gerçekleşti.
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
5015 kez okundu.
22 kişi, toplam 22 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
bitcoin, ekonomi bakanlığı ve