Anlık Bildirim

Nihat Zeybekçi'den Bitcoin açıklaması: ''Yasal düzenleme olmayacak''

Ülkemizde yasal statüsü uzun bir süredir tartışılan Bitcoin ile ilgili Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi önemli açıklamalarda bulundu. Bitcoin'i saadet zincirine benzeten Zeybekçi tartışmaları sonlandırdı

Nihat Zeybekçi'den Bitcoin açıklaması: ''Yasal düzenleme olmayacak'' Tam Boyutta Gör
 

Dünya genelinde hükümetlerin gündemine girmeyi başaran Bitcoin ile ilgili ülkemizde de bir süredir yetkili makamların çalışmalarına tanıklık ediyoruz. Maliye Bakanlığı, Merkez Bankası ve Gelir İdaresi Başkanlığı başta olmak üzere, özellikle Bitcoin'in yasal statüsünün belirlenmesi için adımlar atılırken Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'den konuyla ilgili önemli bir açıklama geldi. Partisinin Denizli İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında konuşan Zeybekçi, yasal düzenleme tartışmalarına noktayı koydu.


Global Saadet Zinciri Uyarısı 

Geçtiğimiz haftalarda Ankara Ticaret Odası tarafından gerçekleştirilen 3. Marka Festivali'nde Bitcoin'i değerlendiren Nihat Zeybekçi, Bitcoin'in alt bir zemini olmadığını ve global bir saadet zinciri olduğunu belirtmişti. Denizli'de yaptığı açıklamasında da bu ifadelerini yineleyen Zeybekçi, "Dünyada kripto paralar, para niyetiyle kullanılan değerler, baktığımız zaman tekraren söylüyorum, bir zamanlar Türkiye'de saadet zincirleri vardı. Herkes birbirini dolandırarak en son birileri mutlu oluyordu ama çok üzülen insan oluyordu. (Bitcoin) Bu zaman zaman ortaya çıkan bizim şahit olduğumuz saadet zincirlerinin benzeridirBunun global saadet zinciri olma ihtimali yüksektir." açıklamasını yaptı.


Vatandaşların bu konuda mağdur olmaması için konuyu yakından takip ettiklerini vurgulayan Zeybekçi, "Vatandaşlarımız uzak dursunlar, maceraya fazla hevesli olmasınlar. Ülkeye veya ekonomiye ait para değil. Bu sadece bir yazılım ortamında, koordine edilmiş şifrelerle güç bulan sanal para birimi olduğu iddia edilen varlık.'' diyerek vatandaşları bir kez daha uyardı.


Yasal Düzenleme Olmayacak 

Bitcoin üzerindeki her türlü değerin sanal olduğunu da ekleyen Nihat Zeybekçi, ''Bununla ilgili bir yasal düzenleme olmayacak.'' ifadesini kullandı. Ülkemizde, dünya genelinde olduğu gibi, Bitcoin ve diğer kripto paralar hakkında önemli bir yasal boşluk bulunuyor. Bu boşluğun yakın zamanda doldurulması beklenirken Zeybekçi'nin yaptığı açıklama, kripto para ticareti ile ilgili, yasal düzenleme eksikliğinden kaynaklanan soru işaretlerinin bir süre daha yanıtsız kalacağını işaret ediyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5365 kez okundu.
22 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Bitcoin (BTC), ekonomi bakanlığı ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim