Anlık Bildirim

Nokia: Google-Motorola anlaşması bize Windows Phone platformunu seçmekle en iyisini yaptığımızı gösterdi


İçinde bulunduğumuz haftanın en çok tartışılan konusu Google’ın 12.5 milyar dolar karşılığında Motorola’nın mobil cihaz departmanını satın alması oldu. Google CEO’su Larry Page Apple ve Microsoft’un Android platformuna açtıkları davalara karşı daha efektif bir koruma sağlamak amacı güttüklerini söylese de Google’ın yeni bir patent savaşı başlatacağını iddia edenler de var. 

Android platformunu kullanan Samsung, LG, Sony Ericsson ve HTC olumlu görüşler belirtirken Microsoft ile ortaklığa giden Nokia’dan eleştiri geldi.

Nokia, Google’ın Motorola’yı satın almasının kendilerinin Microsoft’u seçmekle ne kadar doğru bir karar verdiklerini gösterdiğini belirtti. Nokia’ya göre Google’ın kendine ait akıllı telefon departmanından çıkan modeller referans olarak daima ön planda olacak. Diğer Android ortakları üreticiler de kendi modellerini öne çıkarma çabası içine girecek. Bu da firmaların zarar görmesine sebebiyet verecek.

Nokia ise Android platformunu seçmeyerek bu problemi atlatmış oldu. Firma, Windows Phone platformu ile büyük başarılara imza atacaklarına inanıyor. İki firmanın sahip olduğu patent portfolyosu da bu başarıya katkı yapacak. 

Finli Nokia, Microsoft ile ortaklığa gitmeden önce Google ile Android işletim sisteminin kullanılması konusunda görüşmüş ancak ikna olmadığı için vazgeçmişti. Bu olay ortaya çıktığında Nokia’nın bu tavrı çok eleştiri almıştı.

Nokia’nın Ekim ayındaki Nokia World etkinliğinde Windows Phone modellerini tanıtması bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3981 kez okundu.
24 kişi, toplam 29 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Cep İşletim Sistemleri, google ve motorola
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim