Anlık Bildirim

Nokia, MeeGo geliştiricileri için N950'i duyurdu

Singapur'da düzenlenmekte olan Nokia Connection 2011 etkinliğinde teknoloji severlerin merakla beklediği MeeGo'lu N9'u sonunda gün yüzüne çıkartan Nokia, sessiz sedasız N950'i de resmi kanalları aracılığıyla duyurdu. Teknik özellikleriyle her ne kadar birçok teknoloji severin hoşuna gidebilecek olmasına rağmen maalesef N950'i kullanma fırsatına sadece MeeGo platformunun geliştiricileri erişebilecek.

N950, tıpkı N9 gibi gücünü 1GHz'lik ARM Cortex A8 OMAP3630 işlemcisinden, PowerVR SGX530 GPU'sundan ve 1GB'lık RAM'inden alıyor. Fakat her iki telefonda bu donanımsal özelliklerin dışında birbirinden ayrılıyorlar. Tasarım anlamında N950, alüminyumdan yapılmış daha büyük kasaya sahip iken N9'da polikarbonat yekpare kasa kullanılıyor. Ayrıca N9'un tamamen dokunmatik yapısının aksine N950, fiziksel QWERTY klavyeyi üzerinde taşıyor. Bunun yanı sıra N9'da 3.9 inçlik AMOLED ekrana yer veren Nokia, N950'de 4 inçlik TFT LCD ekran kullanmayı tercih ederken; boyut farklılığına rağmen her iki telefonun çözünürlüğünü 854x480 piksel olarak tercih etmiş.

Bu temel tasarım farklılıkların dışında N950'de kullanılan kamere modülü de N9'unkine göre göre farklılık gösterirken; Finli iletişim devi, her iki telefonun da 8 Megapiksellik çekim yapabildiğini ve çekim kalitelerinin birbirine çok yakın olduğunu belirtiyor. Ayrıca N950, N9'un sahip olduğu NFC, Bluetooh 4.0 desteklerini sunmazken, N9'daki kadar hassas bir manyetometreyi de üzerinde bulundurmuyor. İki telefonun birbirinden ayrıldığı son bir nokta ise enerji ihtiyaçlarını karşıladıkları bataryaları. Nokia, N9'da 1450mAh'lik bataryaya yer verirken, N950'de bu kapasite 1320mAh'e düşüyor.

Telefonun geliştiricilere ne zaman sunulacağı ve fiyatının ne olacağıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmayan Nokia; en azından şimdilik, N950 ile ilgili herhangi bir görsel de yayınlamış değil fakat; tasarımı dikkate alındığında uzun süredir internette dolaşan görseldeki (yukarıda) telefonun N950 olma ihtimali yüksek olduğunu söyleyebiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim