Anlık Bildirim

Nokia, iPhone 5 ile Lumia 920 modelini bir bilgi grafiği ile karşılaştırdı


Samsung'un Apple'ı iğneleyici reklamlarının ardından, Nokia da Lumia 920 ile iPhone 5 modelini farklı noktalarla karşılaştırdığı bir bilgi grafiğini Facebook İngiltere sayfasında paylaştı.

Lumia 920 modelinin üstün özelliklerini ön plana çıkarma amacı güden karşılaştırmanın ilk sırasını kamera özelliği alıyor. iPhone 5 kamerası daha küçük ve daha ince şekilde tasarlanmışken f/2.4 diyafram açıklığına sahip 8MP çözünürlük sunuyor. Lumia 920 ise 8.7MP çözünürlüğe, Carl Zeiss lense ve f/2.0 diyafram aralığına sahip PureView teknolojili bir kamera barındırıyor.

iPhone 5 modelinde 4 inçlik ekranda 1136 x 640 piksellik Retina çözünürlük sunulurken, Lumia 920 ise 4.5 inçlik ekranda 1280 x 768 piksellik bir çözünürlük ve PureMotion HD+ teknolojisi barındırıyor.

Fotoğraf çekimi olarak iPhone 5'te panorama özelliği bulunurken, Lumia 920'de ise HDR entegreli panorama, optik görüntü dengeleyici ve en iyi düşük ışık performansı bulunuyor.

iPhone 5'te ekran parmak ve kapasitif stylus kalem ile dokunmaya imkan veren daha hassas bir dokunmatik panel barındırırken, Lumia 920 modelinin ekranı eldivenle bile kullanılabilecek kadar hassas bir dokunmatik panel sunuyor.

Kendi harita hizmetiyle Apple belirli bölgelerde 3D görüntüleme imkanı verirken, Nokia, City Lens ile artırılmış gerçeklik uygulaması gibi gelişmiş fonksiyonları harita hizmeti ile birlikte sunuyor. 

8 pinli konnektöre geçiş yapan iPhone 5'te 30 pinli bağlantılar için adaptör gerektirirken, Lumia 920 kablosuz şarj imkanı sunarak kablo derdini ortadan kaldırıyor. 

Kullanıcı arayüzü olarak iPhone 5'te ikonik sayfa yapısı kişiselleştirmeye imkan tanımazken, Lumia 920'de WP8 ile birlikte gelen benzersiz Live Tile tasarımı kullanıcıya daha fazla kişiselleştirme şansı veriyor.

Yenilikçi aksesuar olarak Apple, EarPod kulaklıkları tanıtırken, Nokia, Monster kablosuz kulaklık ve JBL PlayUp kablosuz hoparlör gibi pek çok aksesuarı satışa sunmaya hazırlanıyor.

İki farklı renk seçeneğiyle tüketicinin karşısına çıkan iPhone 5'a karşılık Lumia 920, 5 farklı renk seçeneği sunuyor.

Sayılan özellikler Nokia'nın gözünden Lumia 920 modelini iPhone 5'ten üstün gösteriyor. Apple'ın iddialı lansmanları sonucunda rakip firmalar da bunun gölgesinde kalmamak için farklı yollara başvuruyor. Ancak her amiral gemisi modelin kendine has özellikleri var ve tüketiciler kendine uygun olduğunu düşündüğü modeli satın alıyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9913 kez okundu.
46 kişi, toplam 54 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 5
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim