Akıllı telefon pazarında yeniden ilk 10 mücadelesi veren Nokia markası asıl hâkim olduğu cep telefonu pazarına da hamlelerini sürdürüyor. Standart işletim sistemli telefonlar olarak da tanımlayabileceğimiz cep telefonu segmenti, temel fonksiyonlar arayanlar için halen çok popüler.
Nokia 2720, Nokia 800 ve Nokia 110
Nokia’nın tanıttığı telefonlardan birisi kapaklı Nokia 2720 Flip. 2.8 inçlik bir ekrana sahip olan Nokia 2720 modelinde KaiOS ara yüzü kullanılmış. Bu sayede ön yüklü olarak Facebook, WhatsApp ve YouTube uygulamaları var. Ayrıca Google Assistant desteği de yer alıyor. 4G desteği ile rahat bir şekilde bu uygulamaları kullanabiliyorsunuz. Fiyatı 89 Avro.
Ayrıca Bkz. "10x yakınlaştırma yapabilen Motorola One Zoom tanıtıldı"Nokia 800 Tough dayanıklılık odaklı bir telefon. IP68 ile su altında kullanılabilen ve MIL-STD-810G standardı ile de 1.2 metreden düşmelere dayanıklı Nokia 800 bu sayede zorlu şartlarda çalışanlara iyi bir alternatif olacak. KaiOS ile yine WhatsApp ve Facebook gibi uygulamalar sunan telefonun fiyatı 109 Avro.
Nokia 110 ise daha çok çocuklara hitap ediyor. Çağrı alıyor, SMS gönderiyor, dahili müzikleri oynatıyor ve Yılan oyunu barındırıyor. Başka bir özelliği olmayan telefon 20 Avro ile ebeveynlerin tercihi olabilir. Telefonlar kısa süre içerisinde piyasada olacak.
https://www.phonearena.com/news/Nokia-6-2-Nokia-7-2-officially-announced-with-updated-design-improved-specs_id118697 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


Haberde neden hiç bundan bahsetmemişsiniz?
EDIT: Rakip haber kanalından buldum: KaiOS işletim sistemi ile çalışırken Google Asistan ile birlikte geliyor.
Haber editörleri, lütfen biraz daha özenli olun.
Son söz olarak, Symbian işletim sistemini tarihe gömenlerin Allah topunun belasını versin. Kaynak kodlarını Github'a yükleselerdi bari hainler.
İnsan olduğunu düşünüyorsan insani şekilde yaklaş toplumun bütününe, trollük yapma. "Su bile vermemeli" nedir ya, canına mı göz dikti, namusuna mı? Bugün su bile vermemeli diyen yarın yaşamamızı istemez.