Anlık Bildirim

Nvidia GeForce GTX 780 GHz Edition gün ışığına çıktı

Nvidia GeForce GTX 780 GHz Edition gün ışığına çıktı

İlk detaylarını bir süre önce verdiğimiz Nvidia'nın GeForce GTX 780 GHz Edition modeli boy göstermeye başladı. AMD'nin Radeon R9 290 modeline karşı konumlandırılan ekran kartı, B1 revizyon GPU ile geliyor ve daha yüksek saat hızları ile dikkat çekiyor.
Teknik anlamda artan frekans değerleri dışında güncel GeForce GTX 780 model ile aynı özelliklere sahi olan GHz Edition'da, grafik işlem biriminin standart hızı 1019MHz'e, GPU Boost 2.0 özelliği ile ulaşabildiği hızise 1071MHz'e yükseltilmiş. Bellek hızına bakıldığında ise herhangi bir değişiklik olmadığını görüyoruz yani yine 6008MHz.
384-Bit bellek veri yolu desteğine, 3GB GDDR5 bellek kapasitesine, 2304 adet paralel işlem birimi ya da bir başka ifade ile CUDA çekirdeğine, 192 doku ünitesine ve 48 ROP birimine sahip olan ekran kartı, artan saat hızlarına bağlı olarak tek hassasiyetli genel işlem performansını da 4TeraFLOP seviyesine yükseltecek gibi görünüyor.
GeForce GTX 780 GHz Edition için görüntüleri sızan ilk model, Gigabyte'ın özel tasarımlı WindForce versiyonu oldu. Öyle görünüyor ki üreticilere tasarım sınırlaması getirmeyen Nvidia, bir nevi GeForce GTX 780 OC Edition tanımlaması yapabileceğimiz yeni modeli için düzel tasarımdan ziyade özel kartlar ile piyasada boy gösterecek.
WindForce tasarımından alıştığımız üç fanlı soğutucu ile gelen kartta, arka taraftaki bileşenleri korumak ve baskılı devre kartının daha serin çalışmasını sağlayabilmek adına metal plakaya da yer verilmiş. Üzerinde GHz Edition yazan plakanın hemen üzerinde de SLI konnektörleri bulunuyor yani uyumlu sistemlerde çoklu GPU kurulumları da yapılabiliyor.
GeForce GTX 780 GHz Edition'ın fiyatı, GTX 780'den %10 civarı daha yüksek olacak. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1454 kez okundu.
12 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
nvidia
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim