Anlık Bildirim

OS X Mountain Lion 2. geliştirici sürümü ek yeniliklerle geliyor

Apple, geçtiğimiz ay ilk geliştirici önizleme sürümünü yayınladığı OS X Mountain Lion masaüstü işletim sisteminin bu hafta da ikinci önizleme sürümünü geliştiricilerle buluşturdu.

OS X Mountain Lion sürümü, iOS ve OS X işletim sistemlerini birbirine biraz daha yaklaştırma hedefini güdüyor. Messages sohbet uygulaması, sisteme entegre Twitter, Hatırlatıcılar, Yapılacaklar Listesi, Bildirim Merkezi, entegre iCloud fonksiyonları, GateKeeper güvenlik platformu gibi önemli yenilikler sunan OS X Mountain Lion için yayınlanan 2. geliştirici önizlemesinde de ek bazı yenilikler göze çarpıyor.

Bunlardan birisi Twitter mesajlarının da bildirim merkezinde görülebilir olması. Bu mesajlar gönderilen cevapları ve doğrudan mesajları kapsıyor. 

Diğeri ise Safari tarayıcısındaki sekmelerin iCloud ile senkronizasyonu. Kullanıcılar açık sekmelerini iCloud ile senkronize ederek diğer iOS ve Mac cihazlarında da açılmasını sağlayabiliyor. Özellik Safari'nin adres çubuğunda iCloud butonuna tıklayarak aktive edilebiliyor.

Daha önce büyük tepkilere neden olan uygulamaların rehbere izinsiz erişebilmesi bu sürümde artık izne bağlandı. Uygulamalar kullanıcının izni olmadan rehbere erişemeyecek. Bu güncelleme yakında iOS cihazlarına da geliyor.

Son yenilik ise iOS benzeri lokasyon tabanlı hatırlatıcıların eklenmesi. Hatırlatıcılar uygulamasına eklenen bu özellik, WiFi yoluyla yerinizi tespit ediyor ve ilgili bir hatırlatma varsa devreye sokuyor. Bu hatırlatıcılar iOS cihazları ile de paylaşılabiliyor.
 
OS X Mountain Lion 2. geliştirici sürümü ek yeniliklerle geliyor
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim