Anlık Bildirim

One Hand Snap tek elle fotoğraf makinesi kullanmanıza olanak tanıyor

One Hand Snap tek elle fotoğraf makinesi kullanmanıza olanak tanıyor

Genelde fotoğraf makineleri iki elle kullanmak için tasarlanmışken, ağırlık ise sağ el tarafına veriliyor. Solak olanların ise pek fazla seçim şansı olmuyor.

Yanko Design tasarımcısı Xing Dawei tarafından geliştirilen One Hand Snap adlı uzaktan kumanda, kullanıcılara DSLR makinelerini sadece lens kısmından tutarak tek elle kullanmalarına imkan tanıyor. OHS olarak da adlandırılan aparat, lensi çepeçevre saran silikon bir banttan oluşuyor. Bant üzerinde bir deklanşör butonu ve 4 yönlü bir kontrol butonu bulunuyor. 

Kullanıcı tek eli ile lensi kavrarken, deklanşör hızı, diyafram aralığı, zoom gibi ayarları kontrol edebiliyor ve çekim yapabiliyor. Bant hem solak hem de sağlak kullanıcılar için ideal bir aparat haline geliyor.

OHS bir kablo yardımıyla makineye bağlanıyor ve kontrolü üzerine alıyor. Esnekliği sayesinde her türlü lense de uyum sağlayabiliyor. OHS 2013 Red Dot ödülüne de layık görülmüş bir proje. Şimdilik sadece konsept tasarımında olan OHS'nin gerçek hayata geçip geçmeyeceği bilinmiyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim