Anlık Bildirim

Oyun düşmanı senatör rüşvet ve silah kaçakçılığından tutuklandı

Amerika Birleşik Devletleri'nde oyunlara karşı olan kampanyalarıyla bilinen eski bir senatör silah kaçakçılığı ve rüşvet verme gibi suçlardan 5 yıl hapis cezası aldı.
Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletinin eski senatörlerinden Leland Yee oyunların çocukların gelişimine zarar verdiği ve onları şiddete yönlendirdiği gibi iddialarla oyun dünyasına savaş açmıştı. Başta Grand Theft Auto gibi oyunlar Yee'nin hedefindeydi.

Şimdiyse bu senatörün rüşvet verme ve Filipinlerle yapılan silah kaçakçılığı gibi suçları kesinleşti ve 5 yıllık hapis cezasına çarptırıldı. Yee her ne kadar dürüst bir insan olduğunu, hayatını başkalarına yardım için harcadığını söylese de bu açıklamalar onu kurtaramadı.

İşin ilginç yanı oyunlara bu kadar karşı olan birisinin rüşvet ve silah kaçakçılığına bulaşmış olması. Bazı psikologlar her ne kadar oyunların çocukları şiddete yönelttiği yönünde herhangi bir bilimsel kanıtın olmadığını söyleseler de, politikacılar ısrarla oyun dünyasına saldırıp ailelerin sempatisini kazanmaya çalışıyorlar.
Hemen hemen her yerde rahatlıkla otomatik tüfek satılan ABD'de Leland Yee gibi politikacıların oyunları hedef tahtasına oturtması oyun dünyasında büyük tepki toplamıştı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3084 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
yeland lee, oyunlar ve şiddet ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim