Anlık Bildirim

Microsoft, Kinect'i nabız ölçer olarak da kullanmak istiyor

Microsoft; Xbox ve Kinect'i oyun dışı alanlarda kullanmak için çalışmalarına devam ediyor gibi görünüyor. Kinect'in tıp alanında kullanılması için bir patent alınmış.
Microsoft, Kinect'i nabız ölçer olarak da kullanmak istiyor Tam Boyutta Gör

Microsoft bugüne kadarki politikalarıyla Xbox markasının ve harekete duyarlı kamerası Kinect'in oyun dışı alanlarda da kullanılması için çaba gösterdiği saklamadı. Özellikle Kinect'in spor ve sağlık alanlarında kullanılması için çalışmalar hala devam ediyor.
Firmanın yeni patentinde Kinect'in insanların yüzündeki kan akışını yüzümüzün renginin değişimine göre belirleyebileceği söyleniyor. Bu da cihazın yüzümüze ait görselleri alıp bunları sürekli kıyaslaması sonucunda gerçekleşecek. Bu da özellikle tıp alanında işe yarar bir yöntem olarak düşünülüyor.
Bu sayede insanların nabzı ve kan basıncının ölçülebileceği belirtiliyor. Aslında bu yöntem Kinect tabanlı spor oyunlarında da son derece yararlı olabilir. Xbox'taki Kinect tabanlı bu tarz oyunların ciddi miktarda ilgi gördüğünü düşünürsek Microsoft'un sadece tıp sektörünü hedeflemediği, aynı zamanda günlük kullanımı da göz önüne aldığını söyleyebiliriz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim