Anlık Bildirim

PARDUS kamu kuruluşlarında zorunlu hale geliyor

Kısa süre önce kamu kuruluşlarında "F" klavyenin zorunlu hale getirilmesinin ardından aynı uygulama bu kez TÜBİTAK tarafından geliştirilen yerli işletim PARDUS için hayata geçiriliyor.
Yakın zamanda alınan bir karar ile kamu kuruluşlarında "Q" klavyelerin yerine "F" klavyenin zorunlu hale getirileceğini buradaki haberimizde sizlere aktarmıştık. Türkçe’ye daha uygun olduğu ve kolay yazım imkanı sağladığı gerekçesiyle alınan bu karar bazı kullanıcılardan tepki çekti.
Zira yıllardır "Q" klavyeye aşina olan personelin -ilerleyen yaşları da göz önüne alındığında- "F" klavyeye alışamayacakları ve işlerin daha yavaş yapılacağı dile getirildi. Bu konudaki tartışmalar devam ederken benzer bir düzenleme haberi işletim sistemleri cephesinden geldi. Edinilen bilgilere göre TÜBİTAK’a bağlı ULAKBİM tarafından geliştirilen PARDUS, gerçekleştirilecek güncellemeler ve geliştirmelerin ardından kamu kuruluşlarında zorunlu hale gelecek.

PARDUS ile güvenlik endişelerinin giderilmesi hedefleniyor 

2017 yılında kademeleri olarak başlatılması düşünülen proje ile em yerli yazılımın önünün açılması hem de güvenlik endişelerinin büyük oranda giderilmesi hedefleniyor. Öncelikle HAVELSAN’da kullanılması planlanan PARDUS’un savunma ve havacılık alanlarında da etkin rol üstleneceği ifade ediliyor.
Açık kaynaklı olduğu için virüslere karşı da korumalı olduğu belirtilen yerli işletim sistemi günümüzde bazı hastane ve kurumlarda aktif olarak kullanılıyor. Hatırlayacağınız gibi kısa süre önce Eyüp Belediyesi de PARDUS’a geçtiğini duyurmuştu.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
32560 kez okundu.
167 kişi, toplam 183 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
işletim sistemi, pardus ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim