Anlık Bildirim

Parmak izinden kokain testi yapılabilecek

Bugüne kadar suç ve suçluları aydınlatmada kullanılan parmak izi artık farklı bir amaca daha hizmet etmeye hazırlanıyor. Araştırmacıların hedefinde parmak izinden kokain testi yapmak var. 

İngiltere Surrey Üniversitesi araştırmacıları insan vücudunda kokain olup olmadığını çok doğru bir şekilde tespit edebilecekleri yeni bir yöntem üzerinde çalışıyor. Bu yöntem insanın parmak izini esas alıyor. 

Normalde kokain bileşenleri olan benzoylecgonine ve methylecgonine DESI adındaki teknikle kan, ter ve idrar içerisinde tespit edilebiliyor. Ancak ter içerisindeki bileşenler kan ve idrara göre daha hızlı çözünüyor. Bu bakımdan parmak izindeki ter artıklarından kokain tespiti yapmak da mümkün oluyor. 

Ayrıca parmak izinden kokainin ne derece vücut tarafından emilmiş olduğu da ortaya çıkabiliyor. Bu test sayesinde kişinin o anda kokain kullanıp kullanmadığı da anlaşılabiliyor. Parmak izi değiştirilemez olduğu için de suçluların kaçışı olmuyor. 

Bununla birlikte araştırma ekibi yöntemin henüz ilk aşamasında. Gerçekçi testler için kokain dozunun etkileri ve zamanlaması konusunda daha fazla veri toplanması gerekiyor. Tahmini olarak 10 yıl içerisinde yöntemin kanun güçlerinin hizmetine sunulması bekleniyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim