Anlık Bildirim

Pixii dijital ve analog fotoğraf makinesi tecrübesini bir arada sunuyor

Dijital ekranı olmayan Pixii tüm kayıtları akıllı telefona aktarıyor ve orada işliyor. Böylece makinede sadece deklanşöre basma işlemini yapıyorsunuz. Kalan işi telefon hallediyor.

Görüntüleme sektörü geçmiş yıllar içerisinde büyük değişimlere uğradı. Filmli ve kasetli makineler bir dönem büyük ilgi görürken sonrasında dijital devrim başladı. Bugün dijital ekrana sahip ve depolama belleğine kayıt yapan cihazlar ana akım hale geldi. Ayrıca mobil cihazlar da önemli bir oyuncu haline geldi. Pixii ise dijital ve analog dönemleri bir araya getirmiş.

Pixii özellikleri

Fransız üretici aynasız tarzda geliştirdiği yeni fotoğraf makinesine herhangi bir dijital ekran koymamış. Bu bakımdan kullanıcılar sadece fotoğraf çekmeye odaklanıyor. Bu sayede kompakt boyutlarda daha fazla özellik barındırıyor ve enerji verimliliği sunuyor.

Pixii 12-bit görüntü ve HDR desteğiyle çektiği fotoğrafları Bluetooth veya WiFi üzerinden ham olarak akıllı telefona aktarıyor. Akıllı telefondaki uygulama veriyi işliyor, ekrana yansıtıyor ve sonrasında belleğe aktarıyor. Yani bütün iş akıllı telefon içerisinde dönüyor.

Leica M lens yuvasını kullanan cihaz 138 x 79 x 33 mm boyutlarında ve alüminyum gövde barındırıyor. Üst kısımda OLED ayar ekranı yer alırken 100-6400 ISO değeri ve elektronik iki aşamalı deklanşör sunuluyor.

 

Pixii dijital ve analog fotoğraf makinesi tecrübesini bir arada sunuyor Tam Boyutta Gör

Cihazda 1000mAh kapasiteli bir bataryaya yer verilmiş. Ham verileri yedekleme anlamında 8GB veya 32GB depolama kapasitesi sunuluyor ancak yine akıllı telefon üzerinden erişilebiliyor. Yani telefona bağlı olmadan da kapasitesi kadar çekim yapabiliyorsunuz.

Ekran olmadığı için video tarafında daha çok amatör kullanıcılara hitap eden Pixii için teknik detaylar açıklanmadı. Yıl sonuna doğru fotoğraf makinesinin piyasaya sürülmesi bekleniyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim