Anlık Bildirim

Psion 5 avuç içi bilgisayar serisi kısmen de olsa yeniden canlandı

Bir dönemin en beğenilen PDA serilerinden olan Psion 5, modern dünyaya ayak uydurarak yeniden canlandı. Bu kez aynı konseptte Linux ve Android çalıştırabiliyorsunuz.

90’lı yılların sonlarında en beğenilen avuç içi bilgisayar - PDA modellerinden birisi olarak pazarda yer almış Psion 5 serisi geniş klavyesi ve Symbian olarak daha sonra tanıyacağımız EPOC işletim sistemi ile çıkmıştı.

Anılar canlanıyor

Aradan neredeyse 30 sene geçti ve Psion serisi yeniden karşımıza çıktı daha doğrusu kısmen. Psion tasarımında yer almış mühendislik ekibinin geçen yıl kurduğu Planet Computers girişimi, efsane 5 serisini bir şekilde yeniden pazara çıkarma sözü vermişti.

Gemini olarak tasarlanan cihaz genel tasarım açısından Psion 5 serisine benzemeye çalışıyor. Elbette ne donanımın ne de işletim sisteminin o dönem ile hiç alakası yok. Tabii ki çok daha güçlü ve çok daha gelişmiş bir işletim sistemine sahip.

Gemini bir mini dizüstü modeli olarak da görülebilir. 6 inçlik 2160x1080 çözünürlüğündeki ekran 18:9 görüntü oranı sunuyor. Ekrana birleştirilmiş tam boy bir klavye mevcut. 10 çekirdekli MediaTek Helio X27 yonga setinden gücünü alan cihaz 4 GB RAM, 64GB arttırılabilir kapasite, stereo hoparlör, 4220 mAh kapasiteli batarya ve iki adet USB Tip-C portu ile geliyor.

Kapandığı zaman sadece 15mm kalınlığında olan cihaz 308 gram ağırlığında. Android işletim sistemi yanında Linux dağıtımları da dual boot olarak kullanılabiliyor. Indiegogo üzerinde başarılı olan cihaz 499$ fiyat etiketi ile satışa sunulacak. LTE versiyonu ise 599$ olacak. Cihaz CES 2018 fuarında yenilikçilik ödülü aldı.

Psion dönemindeki yenilikleri ve heyecanı getiremese de Gemini tüketici ilgisi çekmeye çalışacak. Özellikle Linux tarafında mini bir dizüstü fonksiyonu tüketiciler için kullanışlı olabilir. Diğer taraftan aynı fiyat seviyesinde standart dizüstü modelleri varken işi biraz zor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim