Anlık Bildirim

Purdue Üniversitesi araştırmacılarından mobil cihazlara özgü tekerlekli sandalye: RoboDesk

Hayatını tekerlekli sandalye ile devam ettiren kişilerin yaşadıkları zorluklar saymakla bitmez. Bu zorlukların farkına varan kişilerden Doçent Brad Duerstock (Amerika merkezli Purdue Üniversitesi), tablet ya da dizüstü bilgisayarların kullanımına özel bir tekerlekli sandalye hazırlamış durumda.
Motorlu yapıda hazırlanan RoboDesk, üzerinde tablet ya da dizüstü bilgisayar gibi cihazların taşınması ve kullanılması için özel tepsiler barındırıyor. Zaten az olan hareket kabiliyetini daha fazla kısıtlamamak adına arka teker yanına kapatılabilir yapıda geliştirilen taşıma tepsileri, özel bağlantı aparatlarıyla da bağlı cihazları oldukça sağlam bir şekilde tutabiliyorlar. Önümüzdeki üç yıl içerisinde lisans ve üretim aşamalarını tamamlayarak seri üretime geçmek isteyen Brad Duerstock, tekerlekli sandalye kullanan yetenekli kişileri aktif çalışma alanına daha yüksek oranda sokmak istediğini belirtiyor.
Çok önemli ve faydalı bir konu için geliştirilen RoboDesk hakkında hazırlanmış tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim