Anlık Bildirim

Qualcomm : Apple A7'nin tüketiciye yansıyan hiçbir faydası yok

Qualcomm : Apple A7'nin tüketiciye yansıyan hiçbir faydası yok

Zaman zaman rakip firmaların iddialı söylemlerle lanse ettikleri yongasetlerini eleştirmekten geri kalmayan Qualcomm, bu kez Apple'ın A7 işlemcisine eleştiri oklarını yöneltti.

Apple'ın sektörde ilk 64 bit tabanlı mobil işlemci kullanan akıllı telefon olarak lanse ettiği iPhone 5S, gerekli geliştirici desteği ile birlikte 64 bit mimarisinden kullanıcıları en iyi şekilde faydalandırmayı amaçlıyor.

Ancak Qualcomm bundan o kadar emin değil. Firmanın başkan yardımcısı Anand Chandrasekher, Apple'ın A7 işlemcisi ile oldukça fazla gürültü kopardığını ve bunun bir reklam taktiği olduğunu belirtti. Chandrasekher tüketiciye ise hiçbir faydasının olmayacağını savundu.

64 bit mimarisi bilindiği gibi 4GB RAM ve üzerini destekliyor. Chandrasekher buna değinerek 64 bit mimarisinin aslında performans ile ilgili olmadığını, 64 bit mimarisini temel alan uygulamaların büyük ve sunucu klasmanında uygulamalar olduğunu de sözlerine ekledi. 

Chandrasekher, kendi cephelerinde 64 bit hazırlığının olup olmadığı sorusuna ise bir verimlilik sözkonusu olduğunda 64 bit mimarisinin kendileri için bir anlam ifade edeceği ve piyasanın bir süre daha 64 bit mimarisine itibar edeceğine de inanmadığı cevabını verdi. 

64 bit mimarisine adım atacak diğer bir tasarımcı ise Samsung. Firma gelecek yıl itibariyle Exynos işlemcilerinde 64 bit mimarisine yer vermeyi planlıyor. Bunun dışında mobil dünyada 64 bit desteğini şimdilik dillendiren bir tasarımcı yok. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1955 kez okundu.
41 kişi, toplam 46 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim