Anlık Bildirim

Qualcomm : Lumia 2520, Surface 2'den çok daha iyi

Qualcomm : Lumia 2520, Surface 2'den çok daha iyi

Nokia geçen haftaki etkinliğinde Snapdragon 800 yongaseti taşıyan 10.1 inçlik Full HD ekranlı Lumia 2520 tablet modelini tanıtmıştı. Qualcomm eleştirel açıklamalar yapmakta gecikmedi.

Nokia'nın cihazlar bölümü Microsoft tarafından satın alındığı için aslında Windows RT işletim sistemli Lumia 2520 ve Surface 2 modelleri aynı firmaya ait sayılabilir. Surface 2 modelinde ise 1.7GHz saat hızında çalışan Cortex-A15 tabanlı Tegra 4 yongaseti yer alıyor. Pek çok uzman Tegra 4 yongasetinin Snapdragon 800 yongasetine oldukça yakın benchmark sonuçları verdiğini belirtiyor.

NVIDIA'nın Tegra 4'ün en hızlı mobil yongaseti iddiasına bir cevap niteliğinde olan açıklamada, Qualcomm başkan yardımcısı Raj Talluri, Lumia 2520'nin işlemci hızından grafiklere, video oynatmaya ve kablosuz bağlantılara kadar Surface 2'den daha avantajlı olduğunu belirtti. Talluri ayrıca Lumia 2520'nin performans olarak bir sonraki seviyede olduğunu, her alanda daha güçlü, daha hızlı ve daha enerji tasarruflu olduğunu da sözlerin ekledi.

Diğer bir yönetici Stephen Horton ise Microsoft'un Tegra 4 yongasetini tercih etmesinin zamanlama nedeninden kaynaklandığını ancak Lumia 2520'yi geliştiren firmayı satın alarak farklı bir hamle yaptığını dile getirdi. 

Talluri ayrıca Windows RT ile uzun vadeli bir çalışma sürecine sahip olduklarını söyleyerek, sürekli geliştirildiği için şimdiki Windows RT sürümünün gelecekteki Windows RT sürümü olmayacabileceğini ancak kullancının arzu ettiği eğlence ve verimlilik cihazı kavramını rahatça karşıladığını ifade etti.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1114 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar, qualcomm
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim