Anlık Bildirim

Qualcomm, iBeacon destekli yakınlık sensörlerini satışa sundu

Qualcomm, iBeacon destekli yakınlık sensörlerini satışa sundu

Apple'ın iOS 7 ile birlikte getirdiği en önemli yeniliklerin başında yer alan iBeacon, Bluetooth 4.0 düşük enerji profili kullanan minik yongaların, yakınlaşan cihazları tespit edebilmesi ve ortama göre farklı avantajlar sunmasını sağlıyor. 

Qualcomm, hızlı bir ivme kazanacağı tahmin edilen yakın mesafe konum hizmetleri trendinden uzak kalmamak için Gimbal adını verdiği yongaların satışına başladı.

Gimbal yongaları iki seriye ayrılıyor. Gimbal 10 serisi toplu alımlarda 5$ şeklinde bir fiyatlandırmaya sahip. Gimbal 20 serisi ise toplu alımlarda 10$ fiyat etiketine sahip ve su geçirmezlik özelliği var.

Gimbal ile Bluetooth düşük enerji profili uyumlu mobil cihazlar yakınlaştığında mağazaların indirimleri veya bilgilendirmeleri anında iletilebiliyor. Gimbal 40cm'ye kadar doğru konumlama yapabiliyor. Bu sayede mağazanın farklı bölümlerindeki kampanyalar da tüketiciye iletilebiliyor.

Gimbal şu an sadece iOS 7 uyumlu Apple cihazları ile kullanılabiliyor. Ancak kısa süre içerisinde Android cihazları için de destek sağlanacak. 

Henüz NFC teknolojisine geçiş yapmayan ve geçmek de istemeyen Apple'ın, iBeacon özelliği ile bu açığı kapatmayı tahmin ediliyor. PayPal'ın da ilgilendiği yakın mesafe konum hizmetleri sayesinde temassız ödeme yapabilmek de mümkün olacak.  
Örnek video aşağıdadır:
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim