Anlık Bildirim

RFID etiketleri ile yiyeceklerin bozulup bozulmadığı kontrol edilebilecek

MIT’nin geliştirdiği yeni teknoloji sayesinde yiyecek üzerine yapıştırılacak RFID etiketleri yardımıyla yiyeceğin bozulup bozulmadığı anlaşılabiliyor. RFIQ adı verilen bu teknolojiye yakından bakalım.
RFID etiketleri yiyeceğin durumunu gösterecek Tam Boyutta Gör
Her ne kadar yiyeceklerin durumunu kontrol edebilen özel cihazlar bulunsa da MIT’nin geliştirdiği RFIQ adındaki yeni teknoloji sayesinde daha ucuz ve kullanımı basit bir yöntem ile yiyeceklerinizin durumunu öğrenebileceksiniz. Örneğin bir meyvenin üzerine yapıştırılacak RFID etiketi sayesinde o meyvenin tazeliğini, bozulup bozulmadığını görebilirsiniz.

Frekans değişimleri temel alınıyor

Araştırmacıların geliştirdiği kablosuz sistem yardımıyla yiyeceklerin üzerindeki RFID etiketlerine ait frekans değişimleri gözlemlenecek. Taze bir meyveyle, suyunu kaybetmiş bir meyvenin RFID etiketine ait frekans farklı olacağından, bu frekanslar arası fark yardımıyla yiyeceklerin durumu anlaşılabiliyor. Bu farkın çok az bir düzeyde olması karşılaşılan temel problem. Daha hızlı bir şekilde ilerleyebilmek için frekanslar yardımıyla yiyeceklerin durumunu anlayacak sistem makine öğrenme temelli olarak geliştiriliyor.

Şuan için sadece saf ve saf olmayan maddelerin ayrımını yapabilen sistemin piyasaya sürülmek için hazır olmamasına rağmen, bilim adamları turşu kavanozundan, pastırma ambalajına kadar engel tanımayacak şekilde çalışması için bu teknolojiyi geliştirmeye devam ediyor. Bu yeni teknoloji sayesinde yakın zamanda yiyeceklerin bozulup bozulmadığını öğrenmek için koklamak veya tadına bakmak tarih olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim