Anlık Bildirim

Retina ekranlı tablet yarışına Ainol da katıldı

Retina ekranlı tablet yarışına Ainol da katıldı

Çin kaynaklı tablet ile ilgilenenlerin yakından tanıdığı Ainol, geçen yıl Novo tablet serisini 2 ve 4 çekirdekli işlemciler ile güncellerken, bir tanesinde Full HD çözünürlükte ekrana ve 10000 mAh gücünde bataryaya yer vermişti. Firma seriye iki Novo 9 modeli ekleyerek Retina ekranlı tablet yarışına katılmış oldu.

Bu modeller Novo 9 Firewire ve Spark şeklinde sıralanıyor. Modellerde 2048x1536 çözünürlükte 9.7 inçlik kapasitif IPS ekran, Allwinner A31 işlemcisi, 2GB DDR3 RAM, 16GB depolama kapasitesi, WiFi, WiFi Direct, Android 4.1 işletim sistemi, 5MP çözünürlükte arka, 2MP çözünürlükte ön kamera şeklinde özellikler mevcut.

Farkları ise Spark modeli 10 noktadan, Firewire modeli ise 5 noktadan dokunmatik panele sahip. Modeller şu an halen önsiparişte ve 239$ fiyat etiketine sahip.

Cortex-A7 mimarisini temel alan 4 çekirdeğe sahip Allwinner A31, 1MB L2 seviyesinde ön bellek kullanıyor. Beraberinde gelen PowerVR SGX 544 ise 8 mantık birimi taşıyor ve 4K çözünürlükteki videoları işleyebilecek kapasitede. 12MP kamera ve 2048x1536 piksel çözünürlükte ekran desteği de sunuyor.

Apple, Samsung gibi devlerin yanında Archos, Ainol gibi firmalar da Retina ekranlı tablet yarışına girmiş durumda. Ancak performans konusunda aralarında fark olduğunu söyleyebiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1682 kez okundu.
24 kişi, toplam 26 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim