Anlık Bildirim

Samsung Gear VR, konumlama için önemli bir ayrıntıya ihtiyaç duyuyor

Piyasadaki mevcut aksesuar tarzı sanal gerçeklik gözlükleri içerisinde en iyisi kabul edilen Gear VR serisi yeni nesilde, önemli bir eksiklik olan konumlama özelliğini kazanıyor.

Samsung’un Oculus ile işbirliği yaparak hayata geçirdiği Gear VR projesi, aksesuar tarzındaki en iyi mobil sanal gerçeklik gözlüğü olarak gösteriliyor. Her yıl yeni bir versiyon çıkarmayı adet edinen Samsung, Oculus ile çalışmaya devam ediyor. Şimdi önemli bir ayrıntı gündemde.

Gear VR gözlüğü, akıllı telefon ekranları sayesinde yüksek çözünürlüklü görüntüler, 3D ses teknolojileri, 360 derece dönüş algılama gibi önemli özelliklere sahip. Bununla birlikte konumsal takip teknolojisi yer almıyor.

Konumlama teknolojisi sayesinde, kullanıcının sanal dünyada nerede bulunduğu kolayca tespit ediliyor ve daha yoğun, etkileyici içerikler geliştirilmesini sağlıyor. Gear VR gözlüğünde ise şimdilik sadece kafanızı çevirdiğinizde algılama yapılabiliyor. Bu teknoloji, Oculus Rift kaskında mevcut.

Normalde bağlı akıllı telefonun kamerası kullanılarak konumlama yapılabiliyor ancak bunun için sabit bir belirleyici gerekiyor. Oculus bu tarafa ağırlık vermek istemiyor. Firma, gözlüğe yerleştirilecek bir kamera ve yazılım optimizasyonu ile konumlama yapmayı düşünüyor.

Sadece yazılım güncellemesi olmayacağı için mevcut Gear VR gözlükleri, bu teknolojiyi kullanamayacak. Muhtemelen Galaxy Note 6 veya Galaxy S8 döneminde piyasaya çıkacak yeni nesil Gear VR gözlüklerde konumlama teknolojisini görebileceğiz. Böylece Gear VR içerikleri daha yoğun tecrübe edilir hale gelecek ve rekabette de önemli bir adım atmış olacak. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim