Anlık Bildirim

Samsung iki Super AMOLED ekranlı tablet hazırlıyor olabilir

Samsung iki Super AMOLED ekranlı tablet hazırlıyor olabilir

Yılın ortalarına doğru ilerlediğimiz bugünlerde Samsung'un piyasaya sürdüğü tablet sayısı 7'ye ulaştı. Ancak firmanın halen yeni planları olduğu iddia ediliyor. 

Firma içerisinden elde edilen bilgilere ve görsellere göre Samsung yılın ikinci yarısı için Galaxy Tab S adlı yeni bir tablet serisi hazırlıyor. Tablet serisinde 8.4 inçlik ve 10.5 inçlik iki adet üye yer alacak. Serinin dikkat çekici yanları ise Super AMOLED ekran ve parmak izi okuyucu gibi Galaxy S5'ten bazı özellikleri miras alacak olması.

Super AMOLED ekranlar Samsung'un uzun süredir tabletlerinde yer vermediği bir teknoloji. Zira üretim ve verimlilik konusundaki sıkıntılar Samsung'un geri adım atmasına neden olmuştu. Ancak son dönemde yaşanan üretim teknolojisindeki yenilikler Samsung'un elini iyice güçlendirdi. 

Yeni tabletler dünyada ilk kez 2560x1600 piksel çözünürlükte Super AMOLED kullanan cihazlar olacak. Ayrıca yine firmanın parmak izi okuyucusu kullanacağı ilk tablet modelleri yine Galaxy Tab S serisi olacak.

Samsung'un ayrıca birden çok kullanıcının parmak izi ile cihaza giriş yapabileceği Multi-User teknolojisi de ilk kez bu tabletlerde kullanılacak. 

Ekran boyutu haricinde Galaxy Tab S serisinin donanım olarak aynı yapıda olacağı belirtiliyor. 1.9GHz saat hızında çalışan 4 adet Cortex-A15 ve 1.3GHz saat hızında çalışan 4 adet Cortex-A7 çekirdeğini işlem sırasına göre sırayla devreye sokan Exynos 5420 yongaseti seriye güç verirken, 3GB çift kanal 933MHz LPDDR3 RAM yer alacak.
Bunun yanında 533MHz saat hızında çalışan Mali-T638 grafik birimi, Android 4.4.2 işletim sistemi, 8MP çözünürlükte arka kamera, 2.1MP çözünürlükte ön kamera özellilkeri de modellerde ortak.

Galaxy Tab S serisinin tasarım anlamında Galaxy Tab 4 ile aynı olacağı belirtiliyor. Ancak ekran çerçevesi biraz daha dar olan bu modeller daha kolay elde tutulabilecek. Galaxy S5 ile tanıştığımız desenli arka kısım da yine bu seride karşımıza çıkacak özelliklerden. 

Seride dikkat çeken diğer bir konu ise hem WiFi hem de LTE versiyonlarının Exynos yongasetinden gücünü alacağı. Samsung bu kez Snapdragon işlemcilerine yer vermek istemiyor ve LTE yongalarını Intel'den tedarik etmiş durumda. 

Samsung'un özel S-View kılıflar da tasarladığı tabletler SM-T700 ve SM-T800 model numaralarına sahip olacak. Modellerin kesin çıkış tarihi ise bilinmiyor. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1264 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Taşınabilir Bilgisayarlar, Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim