Anlık Bildirim

Samsung mobilden çevrimiçi video izleme gecikmelerini ortadan kaldıracak bir teknoloji üzerinde çalışıyor

Samsung mobilden çevrimiçi video izleme gecikmelerini ortadan kaldıracak bir teknoloji üzerinde çalışıyor

Mobil cihazlarına katma değerli hizmetler ekleyebilmek için çalışmalar yapan ve Galaxy S3 modeli ile birlikte dikkat çekici yazılımlara imza atan Samsung, bu kez çevrimiçi video akışları konusunda yeni bir teknoloji geliştiriyor. 

Güney Kore'den gelen bilgilere göre Samsung, mobil cihazlardan çevrimiçi video akış sistemlerini baştan aşağı incelemeye aldı ve yaşanan gecikmelere bir çözüm bulmayı amaçlıyor. 

Genel kanı canlı yayınların mobil cihazlara, anten sistemlerine veya mobil olmayan cihazlara göre 15 saniye daha gecikmeli geldiği yönünde. Film, dizi veya müzik kliplerinde bu gecikme bir önem arz etmezken, söz konusu spor müsabakaları olunca mobilin de cazibesi kalmıyor. 

Samsung bu alanda hemşehrisi SK Telecom ile işbirliğine gitti. İkili Doğru Gerçek Zamanlı Mobil Akış adını verdikleri bir teknoloji üzerinde çalışıyor ve bu teknoloji ülkedeki LTE ağları üzerinde denemeye başladı. 

Denemelerin sonucunda 15 saniyelik gecikmelerin 3 saniyeye kadar düşürüldüğü belirtiliyor. Beklentiler gecikmenin sıfıra kadar indirileceği yönünde ve gelecek yıl başlarında en azından Güney Kore'de teknolojinin hizmete sunulacağı ifade ediliyor.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim