Anlık Bildirim

Samsung, yol güvenliği için tırlara ekran entegre ediyor

Bir sürücünün en zor anlarından birisi arkasına takıldığı tırı karşı şeritten gelen araçları gözleyerek sollamasıdır. Tır genelde büyük olduğu için görüş açısını kapatır ve sürücünün sol şeride birkaç hamle yapmasına sebep olur.

Bu gerçekten yola çıkan Samsung, Arjantin'de yeni bir teknolojinin denemelerini yapıyor. The Safety Truck adındaki projede Samsung kendi tır filosunu kullanmış. Proje kapsamında tırların ön kısmına yolu gösterecek şekilde kablosuz kameralar entegre edilmiş. 

Bu kablosuz kameralar aldığı görüntüyü arka kısma monte edilen ekranlara aktarılıyor. Böylece tırın arkasında kalan sürücü karşı şeritten gelen trafiği rahat bir şekilde görebiliyor. Kameraların gece görüş özelliği de var. 

Sistem daha çok filo tarzındaki tır gruplarına hitap ediyor. Zira tek bir tırın bu sistemi kullanması oldukça tuzlu olacaktır. Genelde büyük firmaların bu tür bir sistemi yol güvenliğine katkı sağlamak açısından tercih edeceği düşünülüyor. Projenin ne kadar büyüyeceği ve gelişeceği şimdilik bilinmiyor.  


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5024 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Diğer Bilim, Samsung
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim