Anlık Bildirim

Samsung, mobil işletim sistemi bada'ı resmi olarak tanıttı

Samsung, mobil işletim sistemi bada'ı resmi olarak tanıttı

Dünyanın en büyük 2. telefon üreticisi Samsung, gelecek yıllarda adını sıkça duyacağımız mobil işletim sistemi bada'ı resmi olarak gün yüzüne çıkardı. Londra'da bada için özel organizasyon hazırlayan Koreli, mobil işletim sisteminin geliştirici kiti (SDK)'sının detaylarını da açıkladı.

Samsung'un mobil işletim sistemi bada, 3.Nesil, Wi-Fi bağlantı yeteneklerini desteklemesinden çok arayüzü için minimum çoklu dokunmatiğe duyarlı 800x400 WVGA ekran gereksinimiyle dikkat çekiyor. Firmanın TouchWiz arayüzünü temel alan arayüzüne sahip olacağı açıklanan işletim sistemi flash desteğiyle gelişmiş deneyimi de sunacak. Bünyesinde hareket, yüz algılama gibi özellikleri de barındıracak olan bada yakınlık, ışık, hava, ivmeölçer gibi çeşitli sensörlerle desteklenen yazılımlarla da uyumlu olacak. Geliştiriciler de Samsung'un bada'sına herhangi bir kısıtlama olmadan istedikleri gibi uygulama yazabilecekler ve bu yazılımlarda arama, mesajlaşma gibi telefonun temel özelliklerini kullanabilecekler. Kısacası bada hem kullanıcıların hem de geliştirici seveceği bir mobil işletim sistemi olacak.

bada için 2010 yılından itibaren Seul, Londra ve San Francisco'da bada için Geliştirici Günleri düzenleyecek olan Samsung, kullanıcıların karşısına bada ile 2010 yılının ilk yarısı içersinde çıkacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim