Anlık Bildirim

Samsung’dan sanal gerçekliğe yönelik 5.5 inç 4K ekran

Sanal gerçeklik içeriklerinin daha yoğun bir biçimde tecrübe edilebilmesi için, ekran çözünürlükleri ve tazeleme hızları büyük önem taşıyor. Samsung, sektör için özel bir ekran geliştirdi.

Sanal gerçeklik içeriklerinin daha yoğun bir biçimde tecrübe edilebilmesi için, ekran çözünürlükleri ve tazeleme hızları büyük önem taşıyor. Sektörün giderek daha fazla ilgi görmesi, bu alan özel yatırımların da artış göstermesine sebep oldu. Samsung, sektör için özel bir ekran geliştirdi.

Normalde firmanın akıllı telefonlara yönelik 4K çözünürlükte ekran geliştirmesini bekliyorduk ancak şu anda odağında sanal gerçeklik bulunuyor. 5.5 inçlik yeni 4K çözünürlükte kavisli ekranı, 3840x2360 piksel çözünürlüğe ulaşıyor ve 806ppi civarında piksel başı yoğunluk elde ediyor. Parlaklık değeri 350 nit iken, renk yelpazesinin yüzde 97’sini yansıtabiliyor.

Günümüzde aksesuar tarzında kullanılan sanal gerçeklik gözlükleri, akıllı telefon ekranlarını kullandığı için Samsung’un yeni paneli daha çok Oculus Rift veya HTC Vive gibi kaskları hedefliyor. Tazeleme hızları hakkında bilgi yok ancak çözünürlük, mevcut 2160x1200 piksel çözünürlüğü bir adım daha yukarı taşıyacak.

Ekran henüz prototip aşamasında olduğu için kullanıma geçmesi gelecek yılı bulacak. Samsung ve Oculus arasında sıkı bir işbirliği olduğu düşünüldüğünde, ilk olarak gelecek Oculus Rift modellerinin bu ekranı kullanmaya başlayacağını tahmin edebiliriz. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim