Anlık Bildirim

Samsung'un Tizen işletim sisteminde 27.000 hata bulundu

Araştırmacı Andrey Karpov, Samsung'un Tizen işletim sisteminde 27.000 hata bulduğunu söylüyor. Güney Koreli şirket ise Tizen'in kodlarını sürekli olarak taradığını ve bunun mümkün olmadığını belirtti.
Bir güvenlik araştırmacısı, Samsung'un Tizen işletim sisteminde yaklaşık 27.000 hata bulduğunu iddia ederek, Güney Koreli firmaya bu konu hakkında bilgi verilmesine rağmen bulguları reddettiğini ve dahili bir bug arama programının zaten aktif olduğunu söylendiğini belirtiyor.
 
Program Verification Systems CTO'su Andrey Karpov, PVS-Studio ile Tizen'de hata araması yaparak kodun yalnızca yüzde 3.3'ünü kontrol ederek en az 900'den fazla sorun tespit edmiş durumda. Araştırmacı Tizen'in kodunda 27.000 hata olduğunu tahmin ettiğini söyledi. Karpov'un konuyla ilgili yaptığı açıklama şöyle:
 
"Toplamda, 2.400.000 satırlık kodu analiz ederek (yorumlar hariç) 900 hata tespit ettim. Üçüncü parti kütüphaneleriyle birlikte tüm Tizen projesinin 72.500.000 satırlık C, C++ kodu var. Bu da kodun yalnızca %3.3'ünü kontrol ettiğim anlamına geliyor. Tahmin: 72.500.000 x 900 / 2.400.000 = 27.187. PVS-Studio'yu kullanarak bu 27.000 hatayı tespit edebilir ve düzeltebiliriz."
 

Samsung araştırmayı kabul etmiyor

Karpov, bulguları bildirmek için bu yılın başlarında Samsung ile temasa geçtiğini ancak şirketteki mühendislik ekibinin araştırmayı reddettiğini söylüyor. Bir şirket yetkilisi kendisine "Şu anda kendi statik analiz aracımız var ve bunu Tizen için düzenli olarak çalıştırıyoruz. Her ne olursa olsun Tizen'in düzeltmesi gereken 27.000 kusurunun bulunduğuna katılmıyoruz" cevabını vermiş.
 
Samsung, henüz Tizen'de çok fazla hata bulunma ihtimaline ilişkin resmi bir açıklama sunmadı ancak kısa süre sonra bazı bilgiler vermesi bekleniyor. Çünkü özellikle son bulgular, işletim sisteminin gerçekte ne denli güvenilir olduğu konusunda bazı soruları da beraberinde getirmiş durumda.
 
Samsung, Tizen'i yaygın olarak kabul edilen bir işletim sistemi haline getirmek için çok zorlandı ve şirket bu nedenle akıllı telefonları için Android işletim sistemine odaklanmayı sürdürüyor. Ancak Samsung'un öncelikle giyilebilir ürünlerini güçlendiren Tizen'e yatırım yapmaya devam etmesi de gelecek planları adına son derece önemli.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4249 kez okundu.
25 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, mobil ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim