Anlık Bildirim

San Diego süperbilgisayar merkezi dünyanın en büyük akademik bulut depolama sistemini hizmete soktu


Verilerin uzak bir sunucuya yüklendiği ve internet erişimi olan heryerden ulaşılarak düzenlenebildiği bulut depolama altyapısına yatırım yapan firmalar her geçen gün artıyor. Masrafları azaltarak verimliliği artıran bulut altyapısı eğitim kurumları için de oldukça önemli bir yer tutuyor.

San Diego süperbilgisayar merkezi tarafından devreye alınan SDSC Cloud bulut depolama altyapısı sadece akademik ve araştırma amaçlı kullanılacak ve bu açıdan dünyanın en büyüğü. Ham kapasitesi 5.5 petabyte olan sistem mıknatısların düzenini değiştirerek yüzlerce petabyte kapasitesine çıkarılabiliyor.

SDSC Cloud sistemi iki Arista Networks 7508 switch kullanarak yüksek performans paralel dosya tasarımı elde edecek şekilde tasarlandı. 768 adet 10Gb Ethernet portu IP bazlı olarak saniyede 10 Terabit bağlantıya imkan tanıyor. 

Sistem CENIC (Corporation for Education Network Initiatives in California), ESNet (Energy Sciences Network) ve XSEDE (Extreme Science and Engineering Discovery Environment) oluşumlarının katkısıyla WAN içerisinde çoklu 10Gb geniş bant bağlantılar sunabiliyor. Okuma hızları ise 8/10Gb hızına kadar çıkabiliyor. 
Sistem akademisyenler ve eğitimciler için aylık 3.25 dolar abonelik karşılığında 100GB kapasite sunuyor. Aboneler IP tanımlaması üzerinden özel bir URL ile hesaplarına ulaşabiliyor.
SDSC Cloud sistemi ayrıca gökyüzü haritalaması, insan gen haritasının çıkarılması gibi yüksek miktarda verilerin aktarımına da izin veriyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim