Anlık Bildirim
 
ABD merkezli depolama çözümleri üreticisi Seagate tanıttığı yeni iki teknolojisiyle depolama sektöründe SSD’lerle birlikte HDD’lere karşı azalan talebi yeniden arttırmayı hedefliyor. Yeni teknolojiler depolama kapasitesinin yanı sıra performans kanadında da geliştirmeleri beraberinde getiriyor.

Mevcut PMR tekniğinini yerini alacak HAMR (Heat Assisted Magnetic Recording) sayesinde bu yılın içinde bulunduğumuz yarısı içerisinde 16 TB’lık modeller görebileceğiz. İkinci yarıda ise kapasite 24 TB’a sıçrayacak ki bu çözümlerde 8 diskte 3’er TB veri depolanacak. 2024 yılına geldiğimizde ise kapasite 2 katına çıkacak ve 48 TB’lık HDD’ler duyurulacak.

HAMR'ın avantajları dezavantajları 

Kısaca HAMR'ın getireceklerine ve götüreceklerine de değindikten sonra MACH.2'ye geçelim. HAMR açılımından da anlaşılacağı üzere ısıtmalı bir sistem. Küçük bir lazerle ısıtılan disk yüzeyine zayıf mıknatısların da yapışmasını sağlayan ve bunu da oldukça ufak bir alanda gerçekleştiren tekniğin kapasite avantajı buradan geliyor. 
Isıtmayı duyunca çoğunuzun aklına geldiği üzere sıcaklık çoğu bilgisayar bileşenininde olduğu gibi HDD'lerin de düşmanı. Uzun vadede dayanıklılık açısından sorunlara yol açabilecek sistemin kurumsal pazarı hedef aldığı düşünüldüğünde teknik bir hayli riskli. Buna karşın Seagate çözümünden bir hayli emin görünüyor. Sonuçları bekleyip hep birlikte göreceğiz.

MACH.2: HDD'ler ikinci baharını yaşayabilir 

Tabi Seagate’in HDD kanadını canlandırabilmesi için kapasitenin yanı sıra performans cephesinde de yatırım yapması gerekiyor. Bunun içinde Dual-Actuator MACH.2’yi duyuran firma böylelikle 500 MB/s’ye ulaşan hızlara ve 160 IOPS değerine ulaşılacağını müjdeledi.
 
Seagate HAMR ve Dual-Actuator MACH.2 teknolojilerini duyurdu: 48 TB’a varan kapasite yolda
Özellikle de veri merkezlerini sevindirecek gelişme sayesinde HDD’lerin SSD’ler karşısındaki en büyük handikapında ufak da olsa bir gelişme katedilecek. Hatta çoklu aktüatör kullanımının önünü açan MACH.2 teknolojisi aktüatör sayısının 2’ye çıkmasına da müsaade ediyor. Dolayısıyla ileride ikiz aktüatörlü bir MACH.3 de görebiliriz.
Son olarak firmanın iki teknolojinin bir arada bulunduğu HDD’sini tanıtması 2020 yılını bulacak. Buna karşın son kullanıcı çözümlerinde bu gelişmeler kendine ne zaman yer edinir şu an için belirsiz zira her iki teknik de şirketin yol haritasına göre kurumsal segmente yönelik olarak geliştirilecek. Umarız firma SSD’lerin giderek düşen fiyat ve artan kapasite/performans trendini göz önünde bulundurarak bir strateji geliştirir. Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8825 kez okundu.
16 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
ssd, hdd ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim