Anlık Bildirim

Singapur Nanyang Teknoloji Üniversitesi'den yeni bir insansız taşıma aracı: Navia

Büyük teknoloji firmalarının yanında dünyanın farklı noktalarında bulunan üniversitelerin de ciddi oranda çalışma yürüttüğü insansız araçlar, yapılan özel geliştirmeler sonucunda gerçek yaşam içeresinde de kullanılmaya başlanmış durumda.
Bu doğrultuda Singapur Nanyang Teknoloji Üniversitesi ve JTC Corporation tarafından hazırlanan şehir için taşıma aracı Navia, normal yürüyen aksamı sayesinde herhangi bir sabit ray sistemine ihtiyaç duymadan insansız olarak hareket edebiliyor. Gücünü dahili elektrik motorundan alan ve aynı anda 8 kişiyi taşıyabilen araç, üzerinde yer alan ışık algılama / menzil sistemi ve yerleştirilen stereoskopik optik kameralar ile gerçek zamanlı olarak üç boyutlu derinlik haritası oluşturuyor ve böylece sorunsuz bir yolculuk sağlanabiliyor. Maksimum seyir hızının saatte 20 KM olduğu belirtilen Navia, üzerinde yer alan dokunmatik ekrandan seçilen rotaları takip ediyor ve şarjı azaldığı zaman otomatik olarak hızlı şarj istasyonuna geri dönebiliyor.
Deneme şansı elde eden kişiler tarafından oldukça beğenilen insansız taşıma aracı Navia hakkında hazırlanmış tanıtım videosunu direkt olarak aşağıda izleyebilirsiniz.
(1) / (2)
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1592 kez okundu.
9 kişi, toplam 12 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim