
KITT gibi sürücüsüz arabalar bir dönemler sadece hayal ürünüyken, Google başta olmak üzere pek çok teknoloji ve otomotiv devinin çalışmaları ile artık gerçekleşmeye çok yakın birer proje haline geldi. Pek çok ülkede sürücüsüz araba ve hatta tır denemeleri yapılıyor. Bunlardan birisi de Singapur.
Başkentte bulunan Singapur Üniversitesi ve Massachusetts Teknoloji Okulu arasında yapılan bir ortaklık kapsamında üniversite kampüsünde sürücüsüz araba teknolojileri deneniyor. İlk olarak iki golf arabasnı modifiye eden ekip şimdilerde toplu taşıma yapabilecek bir sürücüsüz otobüs üzerinde çalışıyor.
Ekibin son projesi ise sürücüsüz taksiler. Jurong Gölü bölgesinde yapılan iki haftalık denemelerde bu sürücüsüz taksiler başarılı bir şekilde yaklaşık 400 kilometre mesafe katetmiş ve 500 yolcu taşımış. Gelecek yıl itibariyle sürücüsüz taksi programının ülkede başkente komşu bir şehirde tüm şehir çapında yapılması planlanıyor. Yani ülkenin bir şehrinde tüm taksiler sürücüsüz olarak hizmet verecek.
Singapur özellikle başkentin trafik sprunları ile bilinen bir ülke ve bunu önlemek için alternatif yollar aranıyor. Şehirde bir araç sahibi olmak sertifika gerektiriyor ve bu sertifika da araç ile hemen hemen aynı fiyata geliyor. Sürücüsüz taksi projesi ise başkentteki trafik sorununa çözüm olmayı amaçlıyor. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü tarafından yapılan bir çalışmada sürücüsüz araçların trafiği azaltma konusunda önemli katkıları olduğu ayrıca karbon salınımını da azalttığı ifade edilmiş.
http://www.ign.com/articles/2014/12/24/singapore-testing-self-driving-taxis Yorum Yaz Paylaş Tweetle Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:


U
unununium
1 saat önce
Motor ucubeye benziyor futuristik tasarım yapacağım diye daha da kötü yapmışlar
Sonra ürettiğin araçların patentini alıp, öncelikle Türkiye ve Ortadoğu pazarına satmaya başlayacaksın. İlk iş Türkiye de ki ticari taksilere yerli otomobil olma zorunluluğu getireceksin. Vatandaşın gözü alıştıkça, yavaş yavaş yerli otomobile ısınacak ve almaya başlayacak. Sonra açılabiliyorsan dünya pazarına açılacaksın.
Dünya pazarı çokta şart değil, Türkiye, Ortadoğu, Rusya ve Kafkasya da ki pazar, Türk malı bir otomobile yeterde artar bile.
Fakat, şuan en ufak bir çalışma yok ve elektrik otomobil furyasını da kaçırtacaklar Türkiye ye, böylece 1 asır daha ithal otomobillere binmek zorunda kalacağız ve ekonomi felç olmaktan kurtulamayacak.
Dediydi dersiniz.