Anlık Bildirim

Singapur sürücüsüz taksi denemeleri yapıyor

Singapur sürücüsüz taksi denemeleri yapıyor

KITT gibi sürücüsüz arabalar bir dönemler sadece hayal ürünüyken, Google başta olmak üzere pek çok teknoloji ve otomotiv devinin çalışmaları ile artık gerçekleşmeye çok yakın birer proje haline geldi. Pek çok ülkede sürücüsüz araba ve hatta tır denemeleri yapılıyor. Bunlardan birisi de Singapur. 

Başkentte bulunan Singapur Üniversitesi ve Massachusetts Teknoloji Okulu arasında yapılan bir ortaklık kapsamında üniversite kampüsünde sürücüsüz araba teknolojileri deneniyor. İlk olarak iki golf arabasnı modifiye eden ekip şimdilerde toplu taşıma yapabilecek bir sürücüsüz otobüs üzerinde çalışıyor. 

Ekibin son projesi ise sürücüsüz taksiler. Jurong Gölü bölgesinde yapılan iki haftalık denemelerde bu sürücüsüz taksiler başarılı bir şekilde yaklaşık 400 kilometre mesafe katetmiş ve 500 yolcu taşımış. Gelecek yıl itibariyle sürücüsüz taksi programının ülkede başkente komşu bir şehirde tüm şehir çapında yapılması planlanıyor. Yani ülkenin bir şehrinde tüm taksiler sürücüsüz olarak hizmet verecek.

Singapur özellikle başkentin trafik sprunları ile bilinen bir ülke ve bunu önlemek için alternatif yollar aranıyor. Şehirde bir araç sahibi olmak sertifika gerektiriyor ve bu sertifika da araç ile hemen hemen aynı fiyata geliyor. Sürücüsüz taksi projesi ise başkentteki trafik sorununa çözüm olmayı amaçlıyor. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü tarafından yapılan bir çalışmada sürücüsüz araçların trafiği azaltma konusunda önemli katkıları olduğu ayrıca karbon salınımını da azalttığı ifade edilmiş.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim