Anlık Bildirim

Siri Kestirmeleri tehlikeli olabilir

iOS 12 ile birlikte Siri asistanına daha fonksiyonel işlemler atayabildiğiniz Kestirmeler özelliği riskler barındırıyor. Özellikle üçüncü taraf Kestirmeleri denerken dikkatli olmanız gerekiyor.

Apple’ın iOS 12 işletim sistemi ile birlikte sunduğu Siri Kestirmeler özelliği, pek çok uygulamada yaptığınız işlemleri Siri komutları ile hızlı bir şekilde gerçekleştirmenizi sağlıyor. Birden fazla uygulamayı da kapsayabilen Siri Kestirmeleri riskli olabilir.


Üçüncü taraf risk

Siri Kestirmeler kullanıcı tarafından özelleştirilebildiği için ilgi görüyor ve internet üzerinde sayısı kullanıcı kendisinin geliştirdiği Kestirmeleri başkaları ile paylaşıyor. Siber saldırganlar da bu etkileşimi boş geçmiyor.

İnternet üzerinde üçüncü taraf Kestirmeleri deneyen bir geliştirici ilginç bir durumla karşılaşmış. Belleğin temizlenmesi ile ilgili olarak hazırlanan bir Kestirme, telefonunda yer alan David Copperfield romanının metin sürümündeki tüm isim ve mekân verilerini listelemiş. Sonrasında bu listeyi sıkıştırmış ve iMessage üzerinden saldırganın hesabına göndermiş.

Geliştirici özellikle Kestirmelerin zamanlamasını otomatikleştirmeye yönelik üçüncü taraf Kestirmelerde farkında olmadan kullanıcıların key logger yüklemeye bile yönlendirilebileceğini belirtiyor.

Özelleştirilmiş ve paylaşılan Kestirmeler için hali hazırda bir denetim mekanizması mevcut değil. Bu bakımdan kolay bir şekilde zararlı talimatlar entegre edilebilir. Geliştirici Apple’a konuyu ilettiğini ifade ediyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim