Anlık Bildirim

Snapdragon 800 yongasetli Pantech modeline ait benchmark sonuçları ortaya çıktı

Snapdragon 800 yongasetli Pantech modeline ait benchmark sonuçları ortaya çıktı

Rekabetin gittikçe arttığı mobil cihaz sektöründe mobil işlemciler arasında da ayrı bir rekabet yaşanıyor.

Qualcomm'un Snapdragon 600 çözümüne Samsung'un cevabı olan Exynos 5 Octa işlemcisi benchmark sonuçlarında liderliği kimselere bırakmazken, Snapdragon 800 ile birlikte koltuğundan inebilir.

Pek çok otorite tarafından Qualcomm'un tüm ihtiyaçlara cevap verecek bir işlemci çözümü olarak kabul edildiği Snapdragon 800 bugüne kadar herhangi bir modelde ortaya çıkmadı. Yılın ikinci yarısında cihazlarda boy göstermesi beklenen yongasetinden ilk benchmark sonuçlarının ortaya çıktığı belirtiliyor.

Bir Japon sitesinin elde ettiği bilgilere göre AnTuTu benchmark sonuçlarında Pantech IM-A880 model numaralı model Snapdragon 800 işlemcisi ile ortaya çıktı. Pantech Vega 6'nın devam modeli olacağı sanılan cihazın aldığı skor ise 30133 seviyesinde. Modeldeki işlemci 2.1GHz saat hızında çalışıyor. Exynos işlemcili Galaxy S4 modeli AnTuTu testlerinde 25900-27417 aralığında skorlara imza atmaktaydı.

Eğer sonuçlar doğruysa Snapdragon 800 çözümü Snapdragon 600'e saat hızı bakımından, Exynos 5 Octa işlemcisine ise performans bakımından yüzde 10'a yakın fark atıyor. Bu açıdan bu yılın en iyi mobil işlemci çözümü olmaya aday görünüyor.
Ancak Samsung'un Exynos 5 Octa işlemcisi için 8 çekirdeği de aynı anda çalıştırarak performansı yüzde 10 artıran bir güncelleme üzerinde çalıştığı gündeme gelmişti. Bu bakımdan testlerde kafa kafaya giden iki rakip görebiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1704 kez okundu.
20 kişi, toplam 23 yorum yazdı.
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim