Anlık Bildirim

SpaceX her iki haftada bir uzaya roket gönderecek

Falcon 9'un patlamasının ardından çalışmalarına kısa bir süre ara veren SpaceX, hazırlanan 2017 fırlatma takvimiyle her iki haftada bir uzaya roket göndereceğini açıkladı.
Geride bıraktığımız 1 Eylül tarihinde Cape Canaveral’da meydana gelen patlamada -Facebook'un tarihindeki ilk uydusuyla birlikte- adeta küle dönen Falcon 9'un ardından tüm çalışmaları iptal eden SpaceX, 2017 yılı için yoğun bir fırlatma programı belirledi.

Ocak ayında Vandenberg Hava Kuvvetleri Üssü’nden fırlatılan roket ile tekrar gökyüzüne dönüş yapan şirket uçuşları oldukça fazla sıklaştıracak. Reuters’a konuşan üst düzey yöneticilerden Gwynne Shotwell, 2017'de her iki ya da üç haftada bir uzaya roket göndereceklerini, planların bu yönde yapıldığını açıkladı. Roketlerdeki güvenlik şüphelerinin giderilerek performansın arttırılması için çalışmalar yapıldığını belirten Shotwell, mevcut tasarımdaki çatlamaların giderilmesi için yeni türbinli pompalar tasarlandığını dile getirdi.
Diğer taraftan patlamayla birlikte kalkış rampasında oluşan hasarı tamir etmeye devam eden SpaceX’in 50 milyon dolar harcayacağı ifade ediliyor. Yeni rampanın tahmin edilen maliyeti ise yaklaşık 100 milyon dolar civarında. 2018 yılında Uluslararası Uzay İstanyonu’na mürettebat taşımayı hedefleyen şirketin yaşanan problemler nedeniyle bu hedefini biraz erteleyebileceği söyleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim