Geçtiğimiz aylarda Tokyo polisinin drone yakalamak için yine drone kullandığını burada yer alana haberimizde sizlere aktarmıştık. Şimdi benzer bir sistem Michigan Teknoloji Üniversitesi bünyesinde geliştirilmeye başlandı.
Sayıları gün geçtikçe artan ve bu nedenle ciddi güvenlik riskleri oluşturabilen drone modelleri, firmaları bu araçlara karşı hava savunma sistemleri geliştirmeye itiyor. Michigan Teknoloji Üniversitesi'den Prof. So Rastgaar ve ekibi tarafından geliştirilen yeni önleme sistemi ise, drone yakalamak için yine drone'ları kullanıyor.
Patentli sistem Tokyo'nun kullandığı ile hemen hemen aynı şekilde çalışıyor ve yaklaşan drone, üzerine ağ atılmasıyla yakalanarak etkisiz hale getirilebiliyor. Bu işlemi yaklaşık 12 metre uzaktan gerçekleştirebilen sistem, boyut farketmeksizin çalışma gösteriyor ve ekip tarafından söylendiği kadarıyla otonom ile insan kontrolündeki sürüşü harmanlayabiliyor.
Üzerinde çalışmalar devam eden sistemin yapabildiklerini aşağıda yer alan video ile görebilirsiniz.
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:

