Anlık Bildirim

SpiderMan'e meydan okuyan Drone

Drone'lar karşısında alınan önlemler artmaya devam ediyor. Bu sefer Michigan Teknoloji Üniversitesi'den gelen yeni bir sistem, havadan havaya yakalama sürecini kullanıyor.
Geçtiğimiz aylarda Tokyo polisinin drone yakalamak için yine drone kullandığını burada yer alana haberimizde sizlere aktarmıştık. Şimdi benzer bir sistem Michigan Teknoloji Üniversitesi bünyesinde geliştirilmeye başlandı.
Sayıları gün geçtikçe artan ve bu nedenle ciddi güvenlik riskleri oluşturabilen drone modelleri, firmaları bu araçlara karşı hava savunma sistemleri geliştirmeye itiyor. Michigan Teknoloji Üniversitesi'den Prof. So Rastgaar ve ekibi tarafından geliştirilen yeni önleme sistemi ise, drone yakalamak için yine drone'ları kullanıyor.
Patentli sistem Tokyo'nun kullandığı ile hemen hemen aynı şekilde çalışıyor ve yaklaşan drone, üzerine ağ atılmasıyla yakalanarak etkisiz hale getirilebiliyor. Bu işlemi yaklaşık 12 metre uzaktan gerçekleştirebilen sistem, boyut farketmeksizin çalışma gösteriyor ve ekip tarafından söylendiği kadarıyla otonom ile insan kontrolündeki sürüşü harmanlayabiliyor.
Üzerinde çalışmalar devam eden sistemin yapabildiklerini aşağıda yer alan video ile görebilirsiniz. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim