Anlık Bildirim

Strategy Analytics : iPhone 5 son çeyreğin en çok satan akıllı telefon modeli

Strategy Analytics : iPhone 5 son çeyreğin en çok satan akıllı telefon modeli

Firmaların amiral gemi modelleri arasında yaşanan en çok satan ünvanı yarışı, her çeyrek dönemde farklı bir modelin galibiyeti ile sonuçlanıyor. Geçen yılın üçüncü çeyreğinde Samsung Galaxy S3 tarafından elde edilen en çok satan akıllı telefon modeli ünvanı, dördüncü çeyrekte ise beklendiği gibi iPhone 5'e ait oldu.

Strategy Analytics raporuna göre; geçen yılın son çeyreğinde iPhone 5 modeli 27.4 milyon adet satarken, yüzde 12.6 pazar payı elde etti. İkinci sırada yer alan ve güçlü talebi koruyan iPhone 4S modeli de 17.4 milyon adet satarak yüzde 8 oranına ulaştı. Galaxy S3 modeli de 15.4 milyon adet satarak yüzde 7.1 pazar payına sahip oldu. Toplam satılan akıllı telefon modeli ise 217 milyon adet oldu.

Tabloya göre iPhone 5 modelinin 27.4 milyon adet toplam satış yaptığı görülüyor. Galaxy S3 modeli ise toplamda 40 milyon barajını geçmiş durumda. Bu bakımdan iPhone 5 satış rakamları bakımından modelinin Galaxy S3 modelinin biraz gerisinde olduğunu söyleyebiliriz. Zira yeni yılda yaklaşık 50 gün geride kaldı ve bu dönem içerisinde de önemli miktarda iPhone 5 satıldı. 

Ancak yılın ilk üç ayı için pazara sürülecek modeller, iPhone 5 ile ciddi bir rekabet içerisinde olmayacak. Xperia Z, HTC One gibi modeller ise Mart döneminde yaygın satışa başlayacağı için ikinci çeyrek döneminde değerlendirilecektir. Bu açıdan iPhone 5 modelinin yılın ilk çeyreği için de en çok satan model ünvanını eline alacağını tahmin edebiliriz. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2654 kez okundu.
27 kişi, toplam 34 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 5, iphone 4s ve
2 etiket daha Apple galaxy s3
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim