Anlık Bildirim

Teknolojide ihracatın artması amacıyla Yenilikçi Ticaret Platformu kuruldu

Teknoloji yoğunluklu, katma değeri yüksek üretim ve ticaret için Ticaret Bakanlığı kolları sıvadı. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan başkanlığında Yenilikçi Teknoloji Platformu oluşturuldu.

Teknolojide ihracatın artması amacıyla Yenilikçi Ticaret Platformu kuruldu Tam Boyutta Gör

Teknolojik ürünler geliştirilmesi ve bu ürünlerin ticaretinin yapılabilmesi için Ticaret Bakanlığı tarafından Yenilikçi Ticaret Platformu oluşturuldu. Bu platform, teknoloji odaklı işlerde başarılı olmuş kişilerin yeni girişimcilere tecrübelerini aktarması ve yeni girişimlerin desteklenmesini sağlayacak.

Teknoloji odaklı, katma değeri yüksek mal ve hizmet ihracatı ve e-ticareti geliştirmek amacıyla yeni bir vizyon ortaya konması amaçlanıyor. Yapılacak toplantılarda teknoloji odaklı ihracatın nasıl arttırılabileceği ve ülkemizdeki girişimcilerin nasıl destekleneceği gibi konularda fikir alışverişi yapılacak.

Yenilikçi Ticaret Platformu’nun ilk toplantısına New York’tan gelen New Jersey Institute of Technology Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Naci Akansu, Yemeksepeti.com CEO’su Nevzat Aydın, Delphisonic Kurucusu ve Direktörü Gökhan Çelebi, Turkven Girişim Sermayesi Direktörü Göktekin Dinçerler, Türkiye Oyun Geliştiricileri Derneği Başkanı ve Talewords Entertainment Genel Müdürü Ali Erkin, Raiffeisen Investment Genel Müdürü Gökçe Kabatepe ve Hedef Filo Kurucusu ve Yöneticisi Ersan Öztürk katıldı. Düzenli olarak her ay toplanacak ve yeni isimler de toplantıya katılacak.

Platformun başkanlığını üstlenen Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, bu platformdan gelecek önerileri, hayalleri gerçeğe dönüştürmek için çatı kuruluş olmaya hazır olduklarını dile getiren Pekcan, şunları kaydetti: “Bu platformda birbirimizin eksiklerini tamamlayarak ya da her birimizin en iyi olduğu yönleri ortaya koyarak, teknoloji odaklı katma değeri yüksek mal ve hizmet ihracatımızı nasıl yukarı ivmelendirebileceğimiz üzerinde çalışacağız. Ülkemizi, milletimizi, gençlerimizi, çocuklarımızı bir üst gelir ve yaşam seviyesine çıkarabilecek adımları birlikte atabilirsek, bu ekosistemin tohumlarını birlikte yeşertebilirsek, bizden mutlusu olmayacak. Önemli bir adım olarak gördüğümüz bu platforma inanıyoruz, kendi başarı hikayemizi birlikte yazabiliriz.” dedi.


Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3598 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
yenilikçi teknoloji platformu, Diğer Bilim ve Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim