Anlık Bildirim

The Boring Company, Loop sistemiyle stadyuma izleyici taşıyacak

Elon Musk'ın kazı ve ulaşım şirketi The Boring Company, Los Angeles'ta bulunan Dodger Stadyumu'na seyirci taşımak için Loop sistemi kuracağını duyurdu.
Elon Musk'ın tünel kazısı için kurduğu The Boring Company şirketi son dönemde toplu taşıma planlarına ağırlık vermiş durumda. Chicago’nun şehir merkeziyle O-Hare havalimanı arasında yolcu taşıma planları yapan şirket, geçtiğimiz ay şehir yönetimiyle ilk görüşmeleri tamamlamıştı. 3-4 ay içinde bu hat üzerinde Loop sistemini inşa etmeyi planlayan şirketin yeni rotası ise Dodger Stadyumu. The Boring Company, doğrudan stadyuma bağlanan Loop sistemi ile stadyuma izleyici taşıyacak.

1400 yolcu taşıyacak 

Yüksek hızlı, sıfır emisyonlu yolcu taşıma sistemi olarak nitelendirilen Loop sistemi ile saatte 200-240 kilometre hızla hareket eden kapsüllerde 8 ila 16 yolcu taşınması planlanıyor. Dodger Stadyumu'na bağlanan Loop sistemini Dugout Loop olarak isimlendiren şirket, yaklaşık 6 kilometre uzunluğunda bir tünel ile sistemi aktif hale getirmeyi planlıyor. Şirketin diğer projelerine kıyasla küçük ölçekli olan Dugout Loop projesi ile seyirciler trafik sorunuyla karşılaşmadan 4 dakikadan kısa bir süre içinde doğrudan stadyumun otoparkına(ya da stadyuma oldukça yakın bir çıkış noktasına) ulaşabilecek.
Yaklaşık 100 kapsülün kullanılacağı proje ile stadyumda gerçekleştirilen spor müsabakası ya da konser gibi etkinliklerde yaklaşık 1400 kişinin taşınabileceği belirtiliyor. Bu sayı stadyumun toplam kapasitesinin sadece yüzde 2.5'ini oluşturuyor. Yolcu taşıma kapasitesi bakımından da küçük bir porje olan Dugout Loop ile şirket hem teknolojisini uygulama fırsatı bulacak hem de raylı sistemlere uzak olan kişileri trafik probleminden kurtaracak.
Projeyle ilgili yetkililerle görüşmeye başlayan Elon Musk ve ekibi birkaç ay içinde gerekli bütün izinlerin alınacağını belirtiyor. 14 ay içinde tamamlanıp hizmete açılması planlanan Dugout Loop'u kullanmak isteyen yolcular 1 dolarlık ücret karşılığında stadyuma ulaşabilecek. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim